USAs økonomi klamrer seg til livet ettersom offentlig gjeld nærmer seg $ 20 billion

Pravda.ru

 

USAs økonomi klamrer seg til livet ettersom offentlig gjeld nærmer seg $ 20 billion
02.09.2016
Albert Edwards sa at forbrukerne neppe vil  være i stand til å holde den amerikanske økonomien flytende lenge. Ifølge ham, er det den amerikanske forbrukeren som holder den amerikanske økonomien ut av resesjon , skriver Business Insider.

Analytikerne skrev i sin artikkel at resesjonen i den amerikanske økonomien er nær. Det eneste som holder den amerikanske økonomien flytende er nivået av forbruk, som utgjør om lag 70% av amerikanske bruttonasjonalproduktet. Imidlertid kan den amerikanske økonomien snart mister denne støtten.

Edwards sammenlignet den nåværende økonomiske situasjonen i USA med den før finanskrisen i 2007, da var det og bare forbruk som holdt økonomien ut av resesjonen. Mangelen på investeringer i næringslivet og en nedgang i arbeidsmarkedet vil påvirket forbrukeren , og USAs BNP vil kollapse.

På grunn av det kraftige fallet i oljeprisen står amerikanske energiselskaper overfor alvorlige problemer, og kan falle inn i en ny felle, sa Business Insider. Til å begynne med vil lave oljepriser hindret oljeselskapene fra å gjøre opp  sine gjeldsforpliktelser. Deretter begynte infeksjonen sprer seg til andre områder av økonomien.

Men problemene i den amerikanske økonomien vil ikke ende her. Ifølge Edwards, det er en annen langsiktig problem som er truende i horisonten – pensjoner.

Ifølge Citigroup analytikere er gapet mellom pensjonsmidlene og pensjonsforpliktelser i amerikanske selskaper gjort opp 376 milliarder dollar i 2015, noe som er et alvorlig problem.

 

Citigroup bemerkes at alle ti S & P 500 indeksen og sektorer er underfinansiert, mens energisektoren er den mest problematiske . Bare 30 selskaper innenfor S & P 500 hadde vært fullfinansiert innen utgangen av 2015.

Pentagon frykter at innen fem år, vil USA være involvert i en militær konflikt, som landet ikke har  penger til.

Høytstående militære tjenestemenn vurdere storstilt militær konfrontasjon med Iran, Nord-Korea eller Russland  som muligt. Men den amerikanske hæren er fortsatt uforberedt for noen av disse scenariene, sier artikkelen.

Dermed er finansieringen av nye teknologier for bakkeoperasjoner ikke tilstrekkelig. I løpet av ett år, kan det amerikanske militæret bruker mindre på vedlikehold av transport og beltebil en  General Motors gjør  på uke. Budsjettet for vedlikehold av helikoptre brukes til modernisering av helikoptre fra Reagan-tiden, fordi US Air Force ikke har råd til nye helikoptre, sier publikasjonen.

Pentagon  overdrive ikke når det sier at USA ikke har noen planer for en storstilt modernisering av hæren for de kommende ti årene, skrev Forbes.

Det er verdt å si at den amerikanske statsgjelden allerede har overskredet nivået på $ 19500000000000, US Department of Treasure rapportert.

.

Pravda.Ru

– See more at: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=no&prev=search&rurl=translate.google.no&sl=en&u=http://www.pravdareport.com/business/finance/02-09-2016/135510-us_economy_debt-0/&usg=ALkJrhjp44Xpx6KPxrdv–yHLdsbUAidhA#sthash.uCxmkwt2.dpuf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: