:LECH WALESA „Kaczynski ist ein rachsüchtiger Mensch, klein, einfach fürchterlich“

Lech Walesa: «Kaczynski er en hevngjerrig mann, liten rett og slett forferdelig»

Wales Oppfordrer til kamp mot det juridiske reformer:
AFP / Arkiv / Valery HACHE
Den tidligere Solidaritet leder og president roser fredelig protest, spesielt yngre polakker mot den planlagte juridiske reformer. Regjeringen  vil imidlertid slå tilbake –
Lech Walesa ser i dagens masseprotester mot den kontroversielle reformen i Høyesterett paralleller til kampen den tidligere Solidaritet ledet. Spesielt unge mennesker i alderen mellom 20 og 30 år demonstrert de siste dagene i mange polske byer mot planene til PIS regjeringen. Mot to av de tre lovforslag  den polske presidenten Andrzej Duda la ned veto. «Ungdommene har oppnådd med sine ikke-vold en god seier, akkurat som vi gjorde for femti år siden,» sier 73-åringen. Men den tidligere presidenten advarte regjeringen ville gjøre alt for å holde seg ved makten.

Welt: Hvor viktig er dette stadiet vinne mot juridiske reformer?

Lech Walesa: Vår suksess oppfordret andre land med lignende problemer å velge en ikke-voldelig kamp og organisere sivilbefolkningen i solidaritet. Poenget er å forstå de som jobber ut detaljer og å kjempe for felles sak. Metodene, som deretter hjalp oss til seier føre også til suksess i dag.
Welt: Hvordan forklarer du dette plutselige engasjementet til ungdom?

Walesa: De unge ser at regjeringes leiren ønsker å begrense  alternativer og forstyrre deres gode forhold til sine venner i denne verden. Vi ønsker å leve med våre venner i fred. Siden lovene er satt opp, noe som er uforenlig med europeiske metoder og verdier. Unge mennesker har anerkjent dette svært tett og er mer bestemt enn noen gang til å handle i solidaritet og for å kjempe mot det. Vi feirer vår seier med dem og følge deres eksempel. Men la meg likevel si: Det er ikke en stor, men bare en liten seier.. Vi må gjenopprette den konstitusjonelle domstolen og reparere skadene.

Welt: Noen av kameratene fra Solidarnosc er i regjering eller støtte som Pis leder Jaroslaw Kaczynski.

Walesa: Jeg kjenner dem veldig godt. . De har klart å forene krefter for å vinne valget. I kraft er de farlige, fast bestemt på å kjempe til døden for å alltid forbli ved makten. Vi står overfor store utfordringer. Dette er ikke lett. De vil forsvare sin makt på alle måter selv om det betyr å skyte på andre.
Die Welt: Hvorfor har du valgt å kjempe igjen, sammen med de unge?

Walesa: Den demokratiske systemet og frihet er våre største suksesser, og det er denne friheten og demokratiet som vil begrense regjeringen makt. Jeg føler meg forpliktet til å forsvare våre seire fra fortiden. Vi må ikke tillate dem å ødelegge dem.

Welt: Du kjenner Kaczynski godt  hvor farlig tror du hans reaksjoner blir  er det en risiko for vold?

Walesa: Kaczynski har sine egne ideer – og svært skadelig. Denne gruppen, som nå er i makt er den verst tenkelige herskerklassen i det hele tatt. Fra dem  forventer jeg mange overraskelser hvis vi ikke organiserer oss  bra

https://www.welt.de/politik/ausland/article167105204/Kaczynski-ist-ein-rachsuechtiger-Mensch-klein-einfach-fuerchterlich.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: