EN DYREKIRKEGÅRD

 

 

 

 

En kort historie om dyrekirkegårder

For mange er hunder og katters  død en traumatisk opplevelse, for å holde de firebente vennene i minnet sitt  gravlegger eierne dem i en dyrekirkegard som har graver av hunder, katter og rotter, men også mer uvanlige dyr som – aper, slanger og til og med fisk sier Witold Wojda, eier av den første dyrkirkegården i Polen.

Allerede i oldtiden var folk nært knyttet til dyr som  Katter og hunder så vel som andre mindre husdyr. Ikke så lenge siden  verden hørte om oppdagelsen av et arkeologisk team fra det polske vitenskapsakademiet ledet av Marty Osypinska.

I den Egyptiske Berenike ved Rødehavet har polske forskere funnet en kirkegård nesten 2000 år gammel , hvorav ca. 130 mummifiserte dyr er utgravet katter, hunder og aper.  Funnet fra Berenike viser et spesielt nært forhold mellom menneske og dyr.

I Affad-bassenget i Sudan har polske arkeologer funnet en felles kirkegård for mennesker, kyr og sau  som er 6000. år gammelt . En stor hundekirkegård ble også funnet i Ashkelon nasjonalpark i Israel.

På øya Guam er det en kirkegård av hunder som døde i løpet av kampen for befrielse fra den tyske okkupasjonen i 1944.

I 1881 ble verdens første hundekirkegård åpnet i Londons Hyde Park. En av de mer kjente områder av denne typen er Cimetiere des Chiens i Asnieres-sur-Seine, en forstad til Paris, der hviler den berømte Barry. Kirkegården ble etablert i 1899.

I USA er den eldste kirkegården i Hartsdale iNew York  som er datert tilbake til 1896,
I dag er det  mange land der dyr er begravet en av dem er i Polen der det er tradisjon med å begrave dyrene i separate graver på kirkegården i nærheten av Warszawa . Der er omtrent 10 tusen dyr gravlagt -Stedet har vært i drift siden 1991.  og vokser stadig.

I den nye delen av kirkegården vil en kunne begrave ca 15 tusen dyr.
«Det er mest hunder som ligger der men en stor prosentandel er også katter. dessuten finnes det  kaniner, rotter, slanger, fugler, kanskje en ape og en fisk  sier Witold Superbiz.pl Wojda.
Akvarie fisk koster 250 zlotys som tilsvarer den laveste prisen for begravelse av et kjæledyr. Prisen avhenger av dyrets vekt. Opptil 20 kg er 250 zł, mellom 20-40 kg – 350 zł og over 40 kg – 400 zł. . I tillegg er det årlige vedlikeholdsgebyret for vedlikehold av graven på  70 PLN. I følge kirkegårdsbestemmelsene vil graver som ikke er betalt på 5 år gjenbrukes men gjenbruk  er  hittil ikke brukt fordi kirkegården har ledig plass.
I motsetning til menneskelig begravelse innebærer begravelsen av et dyr ikke hellige seremonier. «Noen ganger kommer hele familien til dyret men noen andre ganger kommer ingen,» sier Witold Wojda, I slike tilfellet er eieren gitt et  nummer

på graven der dyret hviler. Hver grav følger med navnet på den avdøde og et nummer slik at du lett kan finne  gravstedet. «Navnene på dyrene kan være like, så nummeret  er viktig,» forklarer Wojda.
Kirkegården tilbyr ikke gravstein til dyr

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: