Med en lang liste over produkter vi spiser som fremmer kreftvekst er sukker det farligste .56%  av kaloriene vi spiser kommer fra kilder som ikke eksisterte da menneskelige gener ble dannet

Forfatter: Anna Jarosz – artikkel fra den månedlige «helse»

Overdreven sukkerforbruk bidrar til kreft. Tysk biokjemier Otto Heinrich Warburg har oppdaget at stoffskiftet av ondartet neoplasi er svært avhengig av glukoseforbruk. Kroppene våre er ikke tilpasset for mye sukker i kosten. Det er beregnet at 56%  av kaloriene vi spiser kommer fra kilder som ikke eksisterte da menneskelige gener ble dannet

Det er ingen tvil om at overflødig sukker i kosten kan ha fatale helseeffekter. Betyr det at en må glemme alle gledens gledelser? Nei! Hvis du i stedet for søtsaker og kjeks vil spise frukt og du vil begrense deg til tre tradisjonelle desserer per uke vil det ikke skje noe.
Med en lang liste over produkter vi spiser som fremmer kreftvekst er sukker det farligste og det har vært kjent i lang tid. Tysk biokjemikeren Otto Heinrich Warburg oppdaget at metabolismen  er for det meste avhengig av forbruket av glukose ondartede svulster. For sin oppdagelse mottok han Nobelprisen i 1931. Denne kunnskapen brukes i PET (Positron Emission Tomography) en viktig diagnostisk test som utføres når det er en mistanke om at pasienten har kreft, eller om resultatene av kreftbehandling må vurderes.

. Hvis en del av kroppen er preget av overdreven glukoseabsorpsjon er årsaken til dette fenomenet vanligvis kreft. Forskere oppdager stadig nye bevis for sukkerskader. Det har lenge vært kjent at overvektige kvinner er mer sannsynlig å utvikle brystkreft. Studien, publisert i januar, viser at dette er relatert til forhøyede blodnivåer av insulin.
I andre halvdel av det tjuende århundre ble en god smak i konfektindustrien laget av mais sirup som inneholdt en blanding av fruktose og glukose. Dette konsentratet kan sammenlignes med opium produsert fra valmue.
Hvorfor har sukker en slik innvirkning på menneskers helse? I våre gener er det fortsatt spor at vi var jegere og samlere for noen hundre tusen år siden.

Den moderne mannen trenger fortsatt bare de næringsstoffene som kjenner sine gener. Da vårt DNA vokste forbrukte vi ikke mer enn 2 kg honning hvert år. På 1800-tallet var det allerede 5 kg (og det var i stor del  renset sukker), og ved slutten av det 20. århundre opp til 70 kg.
Det måtte slutte dårlig. Menneskekroppen er ikke i stand til å behandle slik mengde sukker  . Forskere beregnet det så mye som at 56 prosent kaloriene vi spiser kommer fra kilder som ikke eksisterte da menneskelige gener ble dannet.

 

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/cukier-wplywa-na-rozwoj-nowotworow_37169.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: