Et gjennombrudd i Alzheimers behandling? Det nye stoffet reparerer hjerneskader

http://www.fakt.pl/kobieta/zdrowie-i-fitness/nowy-lek-na-alzheimera-obiecujace-badania-nad-lmtx/72lsmqc

Et gjennombrudd i Alzheimers behandling? Det nye stoffet reparerer hjerneskade

Med det nye stoffet er forskere et skritt nærmere   Alzheimers gåten . Dette er hva ny forskning tyder på.

En LMTX-tablett tatt to ganger om dagen reparerer i stor grad skader i hjernen til demenspasienter. Betydelig øker deres evne til å kle og bade, og muliggjør riktig navngivning av gjenstander og lagring av datoer.
LMTX, som er gjenstand for testene inneholder et kjemisk stoff som løser «klynger»  protein i hjernen som er klumpet seg sammen for å danne forekomster i regionen forbundet med minne. Å løse dem og forhindre nye kan reproduseres  eller til og med stoppe tap av minne hos dem med demens. Omtrent 30 millioner mennesker lider av Alzheimers sykdom over hele verden.

 

Hvordan ble studien utført?

Forskere fra universiteter i Oxford og Aberdeen har analysert resultatene fra 800 Alzheimer-pasienter fra 12 land. Studiedeltakere mottok 100 mg eller 4 mg LMTX-tabletter to ganger daglig i 18 måneder. Da de ble utsatt for tester i forbindelse med navngiving av objekter og  utføre kommandoer, lære navnene på 10 objekter fra en  liste  identifisere dem og bestemme tid og dato. De vurderte også deres evne til å spise uten hjelp, bruke telefonen, vaske , kle seg og kontrollere tarmene og blæren.

 

Effekt etter 9 måneder

Den gunstige effekten av stoffet dukket opp allerede etter 9 måneder. Magnetiske resonansbilder av hjernen til de undersøkte pasientene lignet bilder av eldre, sunne mennesker som ikke hadde demens. Forfatter av studien, professor Wilcock sa: Jeg har aldri sett før at  hjernen kommer tilbake til god helse etter omfanget av medisinen.» Muligheten av deltakerne til å utføre oppgaver som å navngi objekter og riktig mat uten hjelp er også vesentlig forbedret.

Bivirkningene av legemidlet var hovedsakelig relatert til fordøyelsessystemet eller urinveiene noe som resulterte i at behandlingen ble avsluttet hos 40 pasienter. Professor Wilcock påpeker at LMTX, som alle medisiner har bivirkninger jo  høyere dose jo mer sannsynlig er  å oppleve bivirkninger.

Ytterligere studier på lavere LMTX nivåer vil bli startet snart. Ifølge rapporten sier professor Claude Wischik fra Aberdeen University i MailOnline at begge dosene har vært like effektive.  Legemidlet vil være tilgjengelig for pasienter dersom resultatene av etterfølgende tester er positive. Det vil trolig ta ca 5 år. Resultatene ble publisert i Journal of Alzheimer’s Disease.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: