Sjokkerende data. To millioner polakker lever i absolutt fattigdom De har ikke bad så de bader i en stamp. Tre familier bor i ett rom og et mikroskopisk kjøkken. Når Sophie ønsket å invitere venner til

Sjokkerende data. To millioner polakker lever i absolutt fattigdom

De har ikke bad så de bader i en stamp. Tre familier bor i ett rom og et mikroskopisk kjøkken. Når Sophie ønsket å invitere venner til  en bursdag  måtte moren  forklare henne at det ikke var den beste ideen – det er en av de mange historiene som var med i årets rapport om fattigdom i Polen. 


http://www.se.pl/wiadomosci/polska/szokujace-dane-dwa-miliony-polakow-zyje-w-absolutnej-biedzie_1030098.html

Fattigdom og sosial utstødelse er opplevd av så mange som åtte millioner polakker. I ekstrem fattigdom er det to millioner av våre landsmenn – like mange mennesker som bor i Warszawa. Dette betyr at 5 prosent. Polske beboere har ikke har råd til å gi seg selv og deres barn  et minimumsunderholdningsnivå. De bruker mindre enn det som er nødvendig for nødvendig  behov.


«Ms Ludwika er 77 år gammel. Den eneste glede i livet hennes var sønnen . Da han døde for  15 år siden, døde det siste håp ut. I dag har Ludwika ikke engang rett til pensjon. hun lever for  533 PLN  i måneden (omsorgstillegg og MOPS). Hun har ikke råd til oppvarming eller grunnleggende rengjøringsprodukter. Hvis det ikke var for naboene, ville hun ikke ha nok å spise

Ekstrem fattigdom er absolutt fattigdom

Historien beskrevet ovenfor er sjokkerende, men mange polakker er i en enda verre økonomisk situasjon. Ifølge Noble Pack,..En av  300 av alle familier som deltok i  undersøkelsen (6 prosent. Av den totale) hadde  månedlig inntekt per innbygger som  ikke overstiger 100 zł, og 81 familier har ikke et sted å bo. I 2017 er det fortsatt steder i Polen hvor luksus er et bad, et oppvarmet toalett eller et tak som ikke lekker, hver fjerde på grunn av mangel på penger for  kjøp av medisiner til barn. Mange husholdninger har eldre mennesker går ut av behandling – deres medisinske utgifter utgjør nesten 500 PLN per måned i gjennomsnitt

Hvor kommer fattigdom fra?

Mange mennesker lever i absolutt fattigdoml. En viktig del i denne gruppen er barn. Ifølge data fra NOBLE-PAKKET var i fjor 13% av den permanente fattigdommen. polakker under 18 år. Hver fjerde person var utsatt for fattigdom eller sosial utstenging.

Fattigdom rammer ofte mennesker som går inn i voksenlivet  Ifølge Szlachetna Paczka, 43 prosent unge polakker arbeider og likevel lever hver fjerde for mindre enn 200 PLN i måneden.Å ha en jobb garanterer ikke et minimumsunderhold for familien. Hver fjerde polak arbeider går på en midlertidig kontrakt, men selv blant heltidsansatte er hver tjue person utsatt for fattigdom «- leser vi i rapporten.

Rapporten om fattigdom ble utarbeidet på grunnlag av data samlet inn av frivillige i løpet av fjorårets utgave av NOBLE PACK. Frivillige besøkte over 33.000 Polske familier, hvorav 18,9 tusen ble inkludert i prosjektet og mottatt hjelp utarbeidet av givere. Frivillige gjennomførte dybdeintervjuer med hver av de utvalgte familiene. Takket være dette var det mulig å skape et pålitelig og fullt bilde av hvordan polsk fattigdom  faktisk ser ut som i dag. Det ville ikke vært mulig uten involvering av tusenvis av mennesker som ble med i NOBLE PACKAGE.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: