Co dalej z Beatą Szydło? Oto możliwe scenariusze

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/co-dalej-z-beata-szydlo-oto-mozliwe-scenariusze/1qkwehd

 

Beata Szydło kom  uventet til toppen av polsk politikk og  falt dramatisk fra det. Det er allerede kjent at Mateusz Morawiecki vil ta plass som statsminister. Hva vil skje med den tidligere lederen av den polske regjeringen? I lobbyen er det rykter og politiske scenarier om fremtiden til tidligere statsminister.
Beata Szydło sin vei til toppen av polske politikk begynte våren 2015 som med starten med presidentkampanjen der staben ble  regissert av Andrzej Duda. Suksessen for den fremtidige presidenten gjorde  at ei lite kjent parlamentariker ble en kandidat som statsminister.

 

Til slutt ble Beata Szydło i stillingen som statsminister i 753 dager. Dette er et av de beste resultatene i  Republiksens historie. Bare Donald Tusk (2502 dager), Jerzy Buzek (1449) og Leszek Miller (926) var bedre enn henne i denne forbindelse. Det korteste leder av regjeringen var blant annet nåværende president av PiS Jarosław Kaczyński (490).

– Hva neste med Beata Szydło?

Andrzej Duda utnevnte Mateusz Morawiecki som den nye statsministeren. Hva skjer med Beata Szydło? I lobbyen er det rykter og politiske scenarier om fremtiden til tidligere statsminister. Det var enda stemmer for henne som presidenten i Warszawa, men det er heller en politisk fiksjon.

Ifølge professor Jadwiga Staniszkis er oppsigelse en sjanse for Beata Szydło. – Hun oppførte seg med verdighet. Hennes siste tale da hun allerede visste om sin fratredelse, unngikk personlige anklager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: