Legene advarer: Barn blir svakere og svakere. Dette kan være en global katastrofe. De skadelige effektene av luftforurensning på ufødte barn kan være en verdensomspennende helse katastrofe advare leger

http://www.fakt.pl/kobieta/zdrowie-i-fitness/zanieczyszczone-powietrze-obniza-mase-urodzeniowa-dzieci/2z341zk

 

 

Forurenset luft senker fødselsvekten til barn i dag 15:45
Legene advarer: Barn blir svakere og svakere. Dette kan være en global katastrofe

De skadelige effektene av luftforurensning på ufødte barn kan være en verdensomspennende helse katastrofe advare leger. Nye britiske studier indikerer at giftig luft fører til at barn blir født mindre, noe som kan forårsake permanent skade på helsen. Millioner av barn er i fare.
Studien ble gjennomført i London men liknende konsekvenser gjelder millioner av kvinner rundt om i verden, hvor luften er forurenset enda mer. Som leger påpeker, er det noe som ligner på folkehelsekatastrofen.

 

To milliard barn over hele verden – 90 prosent alle barn – de er utsatt for luftforurensning som overstiger retningslinjene vedtatt av Verdens helseorganisasjon. Unicef-studien fant ut at 17 millioner barn bor på steder hvor luftgiftighet overstiger normen 6 ganger.

Forskerlaget sa at kvinner i byer ikke har reelle muligheter til å unngå eksponering for luftforurensning under svangerskapet. Han oppfordret regjeringen til å treffe tiltak for å redusere forurensning forårsaket av kjøretøy og andre kilder.

«Dette er en uakseptabel situasjon,» sa Mireille Toledano fra Imperial College London, som ledet den nye forskningen som ble publisert i British Medical Journal.

Studien analyserte alle levendefødsler i London over fire år – totalt over 540 000 mennesker. Forholdet mellom luftforurensning opplevd av moren og lav fødselsvekt (mindre enn 2,5 kg) ble bestemt. Forskere fant at hver 5 mikrogram per kubikkmeter fine urenheter (PM2.5) øker risikoen for å ha et mindre barn med 15%. Du kan sjekke gjeldende støvkonsentrasjon i byen din her.

– Vi vet at lav fødselsvekt er helt viktig. Ikke bare øker risikoen for et barns død i barndommen, men det fører også til diabetes, kardiovaskulær sykdom, etc. – understreker Dr. Toledano.

Ny forskning viser at virkningen av luftforurensning på spedbarn i London er betydelig, men gjelder et relativt lite antall – bare rundt 2,5 prosent. . Men mange byer rundt om i verden – som Warszawa – lider av mye høyere nivåer av giftig luft, noe som gir anledning til bekymringer.

– Selv om de nye resultatene angår Storbritannia, avslører det globale perspektivet noe som ligner folkehelsekatastrofen – eksperter advarer. De legger til at forurenset luft er en ekstremt viktig risikofaktor for helse. – Vi må gjøre noe, og vi kan ikke si at det er et individuelt spørsmål om en gitt mor. Hvert barn fortjener en trygg fødsel –

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: