NATO er bekymret for den økende aktiviteten til russiske ubåter i nærheten av telekabler i Nord-Atlanteren

NATO bekymret for aktiviteten til russiske ubåter

NATO er bekymret for den økende aktiviteten til russiske ubåter i nærheten av telekabler i Nord-Atlanteren – , skriver «The Washington Post som siterer en høytstående militære representant i alliansen. For å beskytte Nord-Atlanterhavsbassenget ble det besluttet å gjenstarte kommandostyringen som har vært stengt siden den kalde krigen.
Russiske ubåt stopper stadig i nærheten av kabler som ikke bare gir internett og andre transportforbindelser til Europa og Nord-Amerika, men serverer også daglige transaksjoner for milliarder av dollar. Kutting av disse kablene vil få store konsekvenser for global handel. Hvis Russland klarer å hake dem ville det gi  en verdifull innsikt i internasjonal utveksling av data på internett – understreke det militære, som refererer til «WP».
– Vi observerer for tiden russisk undervannsaktivitet nær undervanns kabler . Russland viser tydelig interesse for undervanns infrastrukturen i NATO og NATO-land – sier den  amerikanske admiral Andrew Lennon, sjef for NATOs ubåtflåten. Ifølge «HR» Alliance bekymring er så stor at for å beskytte Nord-Atlanteren bassenget ble det besluttet å starte opp en stengt kommandopost. I tillegg jobber Alliansen i et akselerert tempo for å styrke  kapasiteten i kampen mot ubåter.

I midten av desember der britiske Stuart Peach advarte om at målet for angrep fra Russland kan bli en ubåt som kutter telekabel, og at Storbritannia og dets NATO-allierte må forsvare seg mot potensielt katastrofale angrepe av den russiske marinen.Kabler forbinder stater og kontinenter. 95 prosent av det sendes kommunikasjon rundt om i verden,

http://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/rosyjskie-okrety-podwodne-aktywne-na-atlantyku/e320gjl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: