Legendarisk fotballspiller valgt som president

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/byly-pilkarz-george-weah-zostal-prezydentem-liberii/n14ch67

Legendarisk fotballspiller valgt som president

Beste fotballspiller i 1995 i verden George Weah ble Liberias president. En av de største aktørene i Black Continents historie fikk i andre runde 61,5 prosent av stemmerne og beseiret visepresident Joseph Boakaia. Weah spilte blant annet i AS Monaco, PSG, AC Milan og Manchester City. I 1995 mottok han Golden Ball.

George Weah valgt til Liberias president

Weah ble født 1. oktober 1966 i fattige Monrovia-distriktet. Han signerte sin første senior kontrakt i 1985 med den lokale Mighty Barrolle klubben. Før han begynte å spille på det kontinentet måtte han tjene ekstra penger som operatør i telefonutvekslingen.

som spiller laget 22 mål for landet og hadde en rik fotballkarriere. I Europa begynte han å dukke opp i slutten av 1980-tallet  da han flyttet til  Monaco, hvor hans talent ble lagt merke til av Arsenals nåværende Arsene Wenger. I 1992 dro Weah til Paris Saint-Germain, og tre år senere dro han til AC Milan, hvor han  mest vellykked

I 1996 ble han anerkjent som den beste afrikanske fotballspiller i århundret, og i januar 1997 mottok han fra FIFA Fair Play-prisen ø

Weah var også blant annet i Chelsea og Manchester City men han spilte ikke veldig myepå øyene.

Han avsluttet sin 20 årige karriere i 2003 i De forente arabiske emirater.Senere ble han politiker i sitt hjemland, basert på erfaringen tidligere i ulike veldedighetskampanjer. Som en aktiv idrettsutøver samarbeidet han blant annet med UNICEF-organisasjonen som arbeider med å hjelpe barn var han også involvert i kampen mot hiv.

I 2005 kjempet Weah for presidentskapet i Liberia, men tapte andre runde av avstemningen. I 2014 kom han til senatet.

– Med dype følelser vil jeg takke liberians for å gi sine stemmer til meg. Dette er et stort håp for oss  kommenterte det seirende  i presidentvalget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: