Putins eiendeler er enda større  en formuen for grunnleggeren av Microsoft – milliardær Bill Gates. Kreml reagerer på dette og presenterer eiendomserklæringen fra den russiske presidenten.

putin

Putins eiendeler. Hvor mye eiger den russiske presidenten ? [
22.01.2018, kl 13:18

Russlands president, Vladimir Putin, tjener offisielt – ca. 650.000 nkr i året. Ifølge beregningene fra mange spesialister er dette bare en minimal del . Det er flere og flere tegn på at Putins eiendeler er enda større  en formuen for grunnleggeren av Microsoft – milliardær Bill Gates. Kreml reagerer på dette og presenterer eiendomserklæringen fra den russiske presidenten.
Vladimir Putin tilhører utvilsomt en av de mest innflytelsesrike og mektige menneskene i verden. Er han også en av de rikeste – om ikke den rikeste mannen? Det er anslått at denne reelle og skjulte eiendommen til den russiske presidenten utgjør 70 til 200 milliarder dollar ifølge ulike beregninger. Hvis disse tallene vise seg å være sant ville den russiske presidenten være den rikeste mannen i verden

 

Ryktene om Putins fantastiske formue har vist seg i over et dusin år. Den russiske presidenten pleide å svare på dem med at de er rett og slett usanne, og i virkeligheten har han bare to leiligheter og en garasje.

I 2007. den  russisk journalist og politisk analytiker Stanislav Belkovsky anslått økonomisk imperium av Putins til 70 milliarder dollar. Dette er et forsiktige estimatene.

Bill Browder, en amerikansk entreprenør som tidligere har investert i Russland, hevder at Kreml-verten har nesten tre ganger så mye – om lag 200 milliarder . dollar. Det er dobbelt så mye som  skaperen av Amazon.

Et symbol på rikdom ble Russlands president yacht «Olympia» verdsatt til $ 35 millioner  I 2016. BBC rapporterte at det er en gave fra Roman Abramovitsj, den russiske milliardæren eier av engelske fotballklubben Chelsea Football Club.

1 milliard dollar er den anslåtte verdien av slottet  som ligger ved på Svartehavet. Selv om media pekte på Putin som eier av boligen nektet presidenten  i 2010 også på denne informasjonen. Kildene sitert av BBC i et intervju med Sergei Kolesnikov en tidligere medarbeider av Putin ble palasset bygget med sikte på presidenten men det ble finansiert av et fond opprettet av russiske oligarker.

I de senere år har mange avsløringer utviklet av den politiske leiren til Putins motstander. i talet er  det blant annet ca 58 fly og helikoptre 20 palasser og eiendommer, og en samling gullklokker verdt 500.000 dollar  Et jetfly utstyrt med en cabin  til 137 millioner dollar  en 2300 hektar stor eiendom på Wałdaj-sjøen, i Novgorod-regionen.

I årevis har Kreml nektet rykter om Putins utrolige eiendeler. Han publiserte nettopp sin offisielle erklæring om eiendeler, noe som viser at Putin tjener  ca 24 tusen nkr per måned, har en tomt på 1500 . kvm.  to biler av russisk produksjon har  leiligheter som imidlertid kan neppe kalles  fabelaktig leiligheter, og en garasje med et areal mindre enn 20 kvadratmeter.

I eiendomsoppgjøret vister også Russlands president et jordbruksområde  med et areal på 1500 m2,

http://superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/majatek-putina-ile-naprawde-posiada-prezydent-rosji-zdjecia_1037151.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: