I flere dager har forholdet mellom Polen og Israel- vært stramt. . Israelsk side klaget over at polakkene ønsker å omskrive historien.

I flere dager har forholdet mellom Polen og Israel- vært stramt. . Israelsk side klaget over at polakkene ønsker å omskrive historien.

Sejm har vedtatt en endring i Lov om Institute of National Remembrance. H vis bestemmelser tilsier at alle som tilskriver den polske nasjonen og den polske staten ansvar for handlinger begått av Det Tredje Rike vil bli straffet inntil med tre års fengsel. Og dette gjelder også bruken av uttrykket «polske dødsleirene»  Israels statsminister Benjamin Netanyahu -sier at  Israel vil ikke tolerere forvrenge sannheten i Polen eller omskrivninger av historie.

Den polske siden reagerte raskt. Premier Mateusz Morawiecki  sier at Polen og Israel i 2016. Utstedt en felles uttalelse der de er imot ethvert forsøk på å forvrenge historien om den jødiske eller polsk av (…) bruk av feil begreper som «polske dødsleirene». Og presidenten Andrzej Duda understreket: – Det var ingen polske dødsleirene. Slike leirer ble bygget på tuftene av den polske staten som ikke-eksisterte og deretter av tyskerne.

http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/konflikt-polsko-izraelski-co-o-tym-mysla-polacy-sondaz-wyniki_1038434.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: