Nylig presenterte nordmenn sine uniformer. Noen elementer medførte imidlertid stor kontrovers. Nazi symboler ble lagt merke til i uniformen

En av hovedpoengene før idrettsutøvere reiser til OL enten sommeren eller vinteren er presentasjonen av offisielle antrekk til lagene. Nylig presenterte nordmenn sine uniformer. Noen elementer medførte imidlertid stor kontrovers. Nazi symboler ble lagt merke til i uniformen

En av elementene i alpinsjoggertøyet som representerer Norge under OL i Pyongsang er genseren . Et element på tøyet tiltrukket observatørens oppmerksomhet. Det handler om mønstrene på toppen av genseren. . For mange nordmenn er de nå symboler for nazismen.

Disse tegnene kommer fra nordisk mytologi  men under andre verdenskrig ble de brukt av Adolf Hitler. Symbolene brukes for tiden av norske nazister. Den nordiske motstandsbevegelsen er en ekstrem gruppespredende nasjonal sosialisme og proklamerer slagordene om å etablere en nordisk  republikk som forener de skandinaviske landene.

Den oppfatning at kostymer refererer til nazistiske symbolikk møttes med stor kritikk. Designeren som The New York Times ref., ønsket å trekke  genseren fra salget men det hadde  tillatelse til å bruke nordiske symboler av neo-nazister. Norsk Ski forbund ga deltagerne en fri hånd til dette

http://sport.se.pl/inne-sporty/sporty-zimowe/pjongczang-2018-hitlerowskie-symbole-na-strojach-norwegow-miazdzace-podejrzenia_1038689.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: