3. januar tysk diplomat Sigmar Gabriel sa i en uttalelse  at Polen kan være trygg på at Tyskland tar fullt ansvar for Holocaust, og de vil fordømme en slik forfalskning av historien som uttrykket «polske konsentrasjonsleirene». 

Angela Merkel: Tyskland er ansvarlig for Holocaust

Tysklands kansler Angela Merkel sier i en video utgitt lørdag og refererte til diskusjonen om den polske loven om Institutt for internasjonal minnesmerke. – Tyskland er ansvarlig for Holocaust, og kun denne bevisstheten kan være grunnlaget for gode relasjoner til Polen. Dette ansvaret gjelder fortsatt, og hver tysk regjering vil ta det på seg selv –
– For ikke å blande seg inn i saker av polsk lovgivning som tysk kansler  vil jeg bare si at  Tyskland er ansvarlig for hendelsene som fant sted under Holocaust,

– Det var konsentrasjonsleirer som Tyskland er ansvarlig for. Dette ansvaret gjelder fortsatt, og hver tysk regjering vil ta det, »la tysk kansler til . «Bare på dette grunnlag kan vi forme en god og delt fremtid med Polen, men også med hele Europa og verden.»

Merkel hilser velkommen den kommende besøk av leder av den polske regjeringen i Tyskland og dermed «muligheten for å åpne et nytt kapittel i polsk-tyske relasjoner.»

Når det gjelder tvist mellom den polske regjeringen og EU-kommisjonen om rettssikkerhet sier den tyske kansleren  at rette stedet å diskutere dette og pekte på Brussel. Samtidig understreket hun at landene som ble med i EU «forpliktet seg til overholdelse av loven».

Merkel understreket at EU trenger «et felles europeisk asylsystem».

3. januar tysk diplomat Sigmar Gabriel sa i en uttalelse  at Polen kan være trygg på at Tyskland tar fullt ansvar for Holocaust, og de vil fordømme en slik forfalskning av historien som uttrykket «polske konsentrasjonsleirene».

http://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/angela-merkel-ws-ustawy-o-ipn-niemcy-ponosza-odpowiedzialnosc-za-holokaust/zphm603

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: