Simson den  amerikanske kvinne elsket ikke Edward. En ubehagelig sannhet om kongens utvalgte

Wallis Simson den  amerikanske kvinne elsket ikke Edward
For denne kjærligheten ga  Edward  tronen fra seg og gikk i eksil

Han trodde at hans elskede gjengjelde galskapen?  Han tok feil og hans familien har aldri tilgitt denne feilen. Han mistet  retten til tronen. Den 13. februar ble en biografi av Wallis Simpson av Andrew Morton publisert i Storbritannia.

I 1933 ble en amerikansk kvinne involvert i en affære med prins Windsor Edward (senere kong Edward VIII). Forholdet til den fremtidige monarken med en gift kvinne og i tillegg en skilsmisse provoserte en forargelse blant den britiske eliten. I 1936 etter sin fars død besteg han tronen og annonserte sitt ønske om å gifte seg med Wallis, som fortsatt var kona til den amerikansk forretningsmannen Ernest Aldrich Simpson.

Statsminister Stanley Baldwin informerte Edward om at hans forhold ikke er akseptabelt. Kirken, samfunnet og den kongelige familien hadde en lignende oppfatning. De betraktet Wallis som en hensynsløs karriere kvinne som ønsket bare å bli dronning. Edward ble tvunget til å gå

Ifølge Morton var Simpsons kritiken riktig. – Det var totalt rot – . I en alder av 20 gifte hun seg med Count Winfield Spencer Jr., som var pilot.

Takket være hans formue, klarte hun å føre et bekymringsløst løst liv .

Simpson var overbevist om at til tross for hans abdikasjon ville Edward kunne gjenvinne tronen senere. Hun spilte rollen som en eksemplarisk kone forelsket i Edward. I hemmelighet sendte hun kjærlighetsbrev til sin venn Herman Rogers.

Etter kong Alberts død ble tronen overtatt av den Elisabeth først da forsto prinsen at det ikke var noen mulighet for rehabilitering. Wallis skjulte ikke sin bitterhet. Situasjonen ble heller ikke bedre av den dårlige økonomien til ektefellene. Vant til overdådige fester og luksus levde de nå på kreditt  av gavmilde venners  generøsitet.

I senere år spurte Edward sin niesen flere ganger for muligheten til å vende  tilbake til sitt hjemlandet . Elisabet nektet hver gang.  Hun ikke forstå Edward’s  synspunkter. Da hans landsmenn døde på slagmarken  hadde han å gjøre med nazistene. Hans kone ble kjent med Hitler som hun hadde besøkt i Bayern før krigsutbruddet. Elisabet møtte henne bare ved Edward begravelse  . Simpson var da allerede alvorlig syk og led av demens. Hun døde i 1986.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: