Simson den  amerikanske kvinne elsket ikke Edward En ubehagelig sannhet om kongens utvalgte

 

Wallis Simson den  amerikanske kvinne elsket ikke Edward
En ubehagelig sannhet om kongens  utvalgte.
For denne kjærligheten ga  Edward  tronen fra seg og gikk i eksil til Frankrike.

Han trodde at hans elskede gjengjeldet galskapen?  han tok feil men hans familien har aldri tilgitt   denne feilen. Han mistet  retten til tronen. Den 13. februar ble en biografi av Wallis Simpson av Andrew Morton publisert i Storbritannia. Forfatteren røntgenfotograferte forholdet til denne vakre amerikanske kvinnen med kongen av Storbritannia Edward VIII, onkel til Elisabeth II.

Den sjokkerende sannheten om kongens utvalgte. Det var for henne at han trakk seg  fra tronen.
Andrew Morton, forfatteren av romanen om prinsesse Diana  » beskrev livet til Wallis Simpson.

 

I 1933 ble en amerikansk kvinne involvert i en affære med prins Windsor Edward (senere kong Edward VIII). Forholdet til den fremtidige monarken med en gift kvinne og i tillegg en skilsmisse provoserte forargelse blant den britiske eliten. I 1936 etter sin fars død besteg han tronen og annonserte sitt ønske om å gifte seg med Wallis, som fortsatt var kona til den amerikansk forretningsmannen Ernest Aldrich Simpson.

Statsminister Stanley Baldwin informerte Edward om at hans forhold ikke er akseptabelt. Kirken, samfunnet og den kongelige familien hadde en lignende oppfatning. De betraktet Wallis som en hensynsløs karriere kvinne  ønsket ikke annet ën å bli dronning. Edward ble tvunget til å abdikere.

Ifølge Morton var Simpsons kritikere riktige. – Det var totalt rot – . I en alder av 20 gifte hun seg med Count Winfield Spencer Jr., som var en pilot. Hun ropte til sin kollega at på grunn av  mannen hennes kunne hun ha avfære uten problem.  Elskeren var ersønn til den fascistiske Benito Mussolini.

I 1928, et år etter den første skilsmissen, sto hun på et bryllupsmat med Ernest Aldrich Simpson. Takket være ektemannens formue, klarte hun å føre et bekymringsløst og sløsingsløst liv og tilbringe tid i salonger hvor hun var på utkikk etter nye gevinster. Da hun i 1931 møtte Edward, bestemte hun seg for at den fremtidige konge ville «være hennes».

I tantenes brev skrev hun om sine intriger, takket være at hun skulle få prinsens interesse og følelse. Da han skilte seg med sin kjæreste Thelma Furness, tok Wallis henne sted nesten umiddelbart. Fra det øyeblikket var de nesten uatskillelige.

Simpson var overbevist om at til tross for hans abdikasjon ville Edward kunne gjenvinne tronen senere. Med ydmykhet, aksepterte hun tittelen Duchess of Windsor og gikk med sin ektemann til Bahamas, og senere til Frankrike. Hun spilte rollen som en eksemplarisk kone forelsket i Edward. I hemmelighet sendte hun kjærlighetsbrev til hennes venn Herman Rogers.

Etter kong King Alberts død ble tronen overtatt av en ung Elisabeth da  forsto prinsen at det ikke var noen mulighet for rehabilitering. Wallis skjulte ikke sin bitterhet. Situasjonen ble heller ikke bedre av den dårlige økonomiske situasjone til ektefellene. Vant til overdådige fester og luksuser levde de nå på kreditt  av gavmilde venners  generøsitet.

I senere år spurte Edward niesen flere ganger for muligheten til å vende  tilbake til sitt hjemland. Elisabet nektet hver gang.  Imidlertid kunne hun ikke forstå Edward’s  synspunkter. Prinsen var en antisemitt, og på et tidspunkt da hans landsmenn døde på slagmarken  hadde han å gjøre med nazistene. Hans kone ble imidlertid kjent med Hitler som hun hadde besøkt i Bayern før krigsutbruddet. Elisabet møtte henne bare ved Edward begravelse  . Simpson var allerede alvorlig syk og led av demens. Hun døde i 1986

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: