Bare i år i Europa blir 12 millioner mennesker utsatt for mobbing på arbeidsplassen! Det er på størrelsen med Tokyo full av skremte forfulgte mennesker som lider av mentale plager på grunn av en leder  som regelmessig ydmyker dem.

Arbeidsloven forplikter arbeidsgiveren til å motvirke mobbing. Så hvis det er tilfelle av mobbing av ansatte  i selskapet og arbeidsgiver  ikke vil være i stand til å sette inn tiltak for å sikre at trakassering ikke skjer  og heller ikke tiltak som bekjempe den kan det medføre erstatningsansvar under arbeidsloven
Årsakene til mobbing ligger hovedsakelig i fordypningene i psyken til inkompetente sjefer som har personlige og profesjonelle frustrasjoner som ubevisst eller bevisst flytte forholdet til underordnede. Men det ble også funnet ut at mobbing blomstrer når medarbeiderne er lett å erstatte, dvs. i en situasjon med høy arbeidsledighet. Da er offeret i sin  frykt for å miste sin jobb i stand til å lide mye mer,

. Dublinska Foundation (et EU-forskningsbureau) som utfører forskning på fenomenet mobbing i EU, sier at bare i år i Europa blir 12 millioner mennesker utsatt for mobbing på arbeidsplassen! Det er på størrelsen Tokyo full av skremte, forfulgte mennesker som lider av mentale plager på grunn av en leder  som regelmessig ydmyker dem.

Arbeidserklæringen nevner ikke atferd som kan kvalifiseres som mobbing. Det definerer dem bare generelt. Misbruk som er mobbing kan ha ulike former: ord (talt eller skriftlig), bevegelser, handlinger eller oppførsel.

http://superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/co-powinienes-wiedziec-o-mobbingu_1040734.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: