I Baltikum er det en mangel på fisk Fiskerne slår alarm Dør Østersjøen sakte?

 EF har nettopp innført et forbud mot fiske etter torsk i den østlige delen av Østersjøen. Dette for å redde den fattige atlantiske torsken i denne delen av Østersjøen.Avgjørelsen trer i kraft umiddelbart. Forbudet mot torskefiske til kommersielle formål gjelder for det meste av Østersjøen frem til 31. desember 2019

I Baltikum er det en mangel på fisk i dag klokka 08:31
 Fiskerne slår alarm
Dør Østersjøen sakte ?! Økologer har ingen tvil – situasjonen er dramatisk spesielt i området ved den polske kysten. Det er nesten ingenting å fiske i Polske farvann! Fiskere som arbeider på Gdańskbukten frykter for sin fremtid.

Andrzej Rekowski (56 år),
Situasjonen til folk som har tjent penger på fiske har det vanskelig å reise ut med fiskebåter og det blir bare verre. Og det lover ikke og bli noe bedre i fremtiden


– I 2008 var det fortsatt litt fisk senere ble det verre år etter år – sier Michał Wereszczyński (56), en fisker fra Gdańsk. – Problemet er stort. Vi  seilte ut  et dusin ganger i måneden. Nå er fiske så lite at det ikke er lønnsomt å reise ut mer en en gang i måneden

 lite  fisk er ikke det eneste problemet. Torsk eller sild blir bare  mindre og mindre. Alt på grunn av forstyrrelsen av matkjeden i Østersjøen.

– En av årsakene til nedgangen og sammentrekning av nesten alle de baltiske fisker er den lille mengden av planteplankton, som beiter på de minste marine organismer – sier Grzegorz Hałubek (56 år), Rådgiver til minister for maritim økonomi Fiskeri.. – Det er praktisk talt ingen planteplankton i Gdańskbukten. Som følge av dette har flere og flere fisk ikke noe å spise så den vokser ikke.

Grunnen? Dette inkluderer mangel på riktig mengde nitrogen og fosfor, som er nødvendig for eksistensen av plankton – sjøen
I denne situasjonen kan Østersjøen bli helt tømt

For at dette ikke  skal skje er  det nødvendig å redusere fiskekvoter i minst noen år. På den tiden kunne fiskestammene bli gjenoppbygget. Fiskerne forstår at dette er sannsynligvis den eneste måten. Bare i ånden lurer de på hva de skal leve for denne gangen …

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/w-baltyku-zaczyna-brakowac-ryb/s8x92mh

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: