Edmund Majowski Norsk landslagstrener i fotball

Edmund Majowski (født 12. november 1910 i Chorzów , død 26. oktober 1982 ) var en polsk-østerisk fotballspiller (midtbane) og trener, i Norge kjent som trener for Norges herrelandslag i fotball (1957-58, fem privatkampper).

Han spilte selv for de polske klubber AKS Chorzów (1925-29) og Pogoń Lwów (1930-39). Han emigrerte til Østerrike der han spilte for SC Wacker Wien (1940-47) og trente endel lag (1953-56). De fem kampene han ledet resulterte i tre seiere (2-0 over Finland, 6-5 over DDR, 2-1 borte over Danmark), en uavgjort (0-0 mot Nederland) og en tap (0-2 hjemme mot Sverige) . Han spilte for Polens herrelandslag i fotball (1933-34, tre kamper og en scoring)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: