NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa at det ikke er noen tidsbegrensning når det gjelder tilstedeværelsen av alliansedeltakingen  i Polen. Stolenberg la til at styrkene ville bli i Polen så lenge som nødvendig.

FAKT24.PL.  10:34
NATO-troppene vil bli i Polen for alltid?

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa at det ikke er noen tidsbegrensning når det gjelder tilstedeværelsen av alliansedeltakingen  i Polen. Stolenberg la til at styrkene ville bli i Polen så lenge som nødvendig.
– Det er ingen tidsbegrensning angående tilstedeværelsen den østlige flanken; tropper vil være der så lenge det er nødvendig – sa Jens Stoltenberg i radiotale . Ifølge NATOs sekretær er oppgaven til de styrkene som er utplassert i denne delen av Europa, å «forsvare medlemslandenes territoriale suverenitet mot enhver aggresjon».

 

Stoltenberg understreket at beslutningen om å plasser styrker på den østlige flanken var et svar på Russlands «oppførsel» mot Ukraina. – Det handlet om å gi et klart signal om at aktiviteter som ligner de i Ukraina er utelukket i forhold til en av våre allierte – han sa at «NATO er viktig for Polen og Polen er viktig for NATO.» – Det er en kollektiv allianse. Vi står sammen en for alle, alt for en – sa Stoltenberg.

Polen ble offisielt tatt opp til NATO 12. mars 1999. I juli 2016. Det var Under toppmøtet i Warszawa at NATO-lederne bekreftet beslutningen om å styrke alliansen av den østlige flanken gjennom distribusjon av bataljonen stasjonert i rotasjon fire store militante grupper  ca. 1000 soldater i Polen og de baltiske landene. USA har  bataljonr  i Polen, Canada -,  Latvia, Tyskland , Litauen , Storbritannia -og Estland.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wojska-nato-zostana-w-polsce-na-zawsze/c9z8f32

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: