Tsjernobyl blir kraftverket igjen. Er det noe å være redd for?

Tsjernobyl blir kraftverket igjen. Er det noe å være redd for?

14.03.2018, kl 11:47

Tsjernobyl

I Tsjernobyl hvor atomkraftverkets katastrofe skjedde i 1986, vil kraftverket snart være i drift? De ukrainske myndighetene planlegger å utstede flere tillatelser til selskaper som er engasjert i oppkjøp av solenergi.

. Etter tragedien opprettet de ukrainske myndighetene en spesiell sone i Tsjernobyl, hvor kun forskere har tilgang. Katastrofen, som skjedde for mer enn 30 år siden, førte til at nesten 250 000 mennesker måtte flytte ut av denne regionen. I dag er det ødelagte kraftverket destinasjonen til mange turister, men det er ikke mulig å leve permanent i dette området.
Et stort område (ca. 2500 km2), som er nesten helt uproduktivt, kan snart brukes av de ukrainske myndighetene. Våre østlige naboer planlegger å starte et solkraftanlegg i Tsjernobyl, som ville tillate dem å bli uavhengige av kull- og gassforsyninger fra Russland. De første tillatelsene er allerede utstedt.

http://www.se.pl/wiadomosci/swiat/w-czarnobylu-znowu-stanie-elektrownia-czy-jest-sie-czego-bac_1044518.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: