Verden holder pusten i påvente av det amerikanske slaget mot Syria.

USA-Russland  etter et kjemisk angrep i Syria. Vil det bli krig? i dag 9:01
Krigen er i luften! Kraftige krefter er på vei til Syria i regionen er det polske tropper

Verden holder pusten i påvente av det amerikanske slaget mot Syria. Dette er å hevne seg for det siste kjemiske angrepet som Washington har anklaget myndighetene i Damaskus for . USAs president Donald Trump kunngjør at forbrytelsen vil møte med en militær reaksjon og sender krigsskip inn i konfliktregionen. I mellomtiden har Russland beskyttet  det syriske regimet og erklærte at de vil skyte  ned hvert amerikansk missil. Iran har også kunngjort at det vil støtte Syria i tilfelle «utenlandsk aggresjon». Det internasjonale samfunn er redd for eskalering av konflikten. La oss minne om at det også er polske tropper i regionen – F-16 fighters og spesialstyrker.
På lørdag døde etter et  kjemisk angrep på den rebellstyrte byen Duma 41 personer, og hundrevis ble skadet – ofrene er først og fremst sivile. President Donald Trump annonserte at forbrytelsen vil bli møtt med militær gjengjeldelse fra USA. F

 

Situasjonen er så alvorlig at denne gangen har Moskva annonsert at hver amerikansk missil  i retning av Syria vil bli skutt ned. Kreml har allerede implementert moderne S-300 og S-400 luftforsvarssystemer for mange måneder siden. Kjent for sin impetuosity,

Dette er ikke bare militære løsninger. Dette endrer ikke det faktum at ved den syriske kysten oppererer  den amerikanske destroyeren USS «Donald Cook», bevæpnet med Tomahawk-raketter  US Navy- også på vei, med USS «Harry S. Truman» . Men før det når målet,vil det gå noen dager minimum.

Slagskip er imidlertid ikke det eneste våpenet Washington kan bruke. Et annet alternativ er å bruke fly som starter fra mange amerikanske militære baser i Midtøsten. Fransk og britisk kan også bli med i bombingen i Syria. De første har allerede et fregatt bevæpnet med manøvrerende missiler i konfliktområdet.

Til gjengjeld ble støtten til Damaskus ved et angrep fra USA deklarert av Iran. Alt dette gjør situasjonen i Midtøsten varmt .

Det har vært medierapportert at det syriske regimet evakuerer sine luftbaser og sender utstyr og personell til steder der russiske tropper er stasjonert. Myndighetene i Damaskus beregner at amerikanerne ikke vil våge å angripe disse målene, fordi de ikke vil risikere eskalering av konflikten med Moskva.

I mellomtiden har det europeiske flygelederkontoret Eurocontrol advart flyselskapene mot flyreiser øst for Middelhavet. Den russiske dumaen advarte også sine borgere mot å reise til Midtøsten.

i Kuwait er den polske militære kontingenten med fire F-16 jagerfly, som er involvert i oppdrag  over Irak. Dette er en amerikansk ledet bombeoperasjon som tar sikte på å bekjempe den såkalte Islamsk stat. Imidlertid deltar polske fly ikke direkte i luftrangrep men gjennomfører bare rekognoseringsaktiviteter for koalisjonskreftene. I tillegg er det i Irak et team bestående av soldater av polske spesialstyrker som utfører rådgivnings- og opplæringsoppgaver.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/ostro-na-linii-usa-rosja-po-ataku-chemicznym-w-syrii-bedzie-wojna/61ee2m7

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: