Dette landet har endret navn. Det er kongens beslutning

 

FAKT24.PL Events World King av Swaziland har endret landets navn til kongeriket eSwatini
Dette landet har endret navn. Det er kongens beslutning

Herskeren i Swaziland annonserte at hans stat ville endre sitt navn. Kong Mswati III kunngjorde beslutningen på stadion under den kombinerte feiringen av 50-årsdagen for gjenvinning av uavhengighet og hans 50-årsdag. Monarken sa at landet vil bli kalt Kingdom of eSwatini.

Herskeren i Swaziland annonserte at hans stat ville endre sitt navn. Dette sentralafrikanske landet er et av de siste absolutte monarkiene i verden, så kongen bestemte seg for å bruke sine privilegier. Det nye navnet, eSwatini, betyr «Swaseis land».

 

 

BBC understreker at kongens avgjørelse er en stor overraskelse for beboerne. Selv om Mswati III tidligere henviste til Swaziland som «eSwatini» i mange år, uttrykte han ikke sin intensjon om å formalisere navnet.

 

Kongens beslutning ble mottatt med blandede følelser av sine . Borgere hevder at monarken bør fokusere mer på landets økonomiske problemer enn på lignende bevegelser. Kongeriket Swaziland er kritisert av organisasjoner som forsvarer menneskerettigheter på grunn av det politiske systemet og diskriminering av kvinner.

Styrt Swaziland siden 1986, er kong Mswati III, kalt Ngwenyama, som betyr «løve», kjent for sin lidenskap for tradisjonelle klær og mange ekteskap. Han har for tiden 15 koner.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/krol-suazi-zmienil-nazwe-kraju-na-krolestwo-eswatini/vvzxkwh

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: