Tre helter som reddet livet ditt. De døde i smerte for å redde Europa

Tre helter som reddet livet ditt. De døde i smerte for å redde Europa

I april og mai 1986 kom en mystisk bil til grunnskolen der jeg studerte en brun flaske ble losset fra den og tatt til et kontor. klassene gikk  for å drikke noe heslig «medisin». Ingen kunne nekte .ingenting ble forklart og  for oss da. Vi visste ikke at atomkraftverket i Tjernobyl hadde  eksplodert .  vi hadde ingen anelse om at på samme tid 780 km fra stedet der vi var døde tre personer fordi de frivillig gikk til døden for å redde våre liv.

Tjernobyl redningsoperasjon

Men la oss starte fra begynnelsen. Den 26. april 1986 fant et farlig sammenbrudd sted i Tsjernobyl-atomkraftverket. Medarbeiderne har utført en mislykket test. Det var to sterke eksplosjoner og en brann i en av de fire atomreaktorer som begynte å smelte, og bygningen begynte å brenne. Forurensning spredes raskt over Ukraina, og deretter Hviterussland og Russland etter noen dager nådde den også de baltiske landene og Polen. I selve anlegget var strålingsnivået så høyt at enkelte arbeidstakere hadde en dødelige dose innen noen få minutter. Brannmenn som først kom ut for å slukke den brennende reaktorbygning ble ikke fortalt om trusselen. Sjefen deres døde 11. mai på grunn av strålingssykdom. Noen av dem sa senere: «Vi visste ikke at det var en reaktor.

Bare fem dager etter eksplosjonen, 1. mai 1986, gjorde redningsmennene en forferdelig oppdagelse: De fleste av de 211 stengene som styrte arbeidet i reaktorkjernen smeltet. I tillegg varmet  betongen under reaktoren  under var det et tykt lag av betong og under der var det vanntanker for mulige lekkasjer.

Noen måtte gå ned til korridorens labyrint, finne vannavløpsventilen og snu den. Det var først etter denne operasjonen at den andre fasen av redningsoperasjonen var mulig – «kjøling av reaksjonsstedet med flytende nitrogen (ved -196 ° C) hellet i reaktoren.»

 For å drenere vannet måtte du finne tre personer som ville finne den riktige ventilen og vri den.  – livet til millioner av mennesker for livene til tre helter.  Hvordan finner man dem?

Til eksperternes overraskelse fant det slike mennesker  nesten umiddelbart. De var: senior ingeniør, mellomingeniør og endringsleder. Det ble antatt at to personer ville være nødt til å snu ventilen den tredje var nødvendig for å holde lampen og belyse arbeidsplassen.

Ingeniører satt på dykker antrekk de dro til reaktoren på jakt etter ventiler. De kunne imidlertid ikke finne dem. I tillegg begynte lampen å brenne. Heldigvis, bokstavelig talt i siste øyeblikk fant  ingeniører røret som førte til ventilene, og i mørket kom de til dem,

I mørket fant de ventilene og vred dem.

De  tre heltene begynte følgende dager å vise symptomer på den dødelig sykdom. Deres muskler og organer begynte å smuldre, kaste opp, de mistet håret, De døde i smerte, og kroppene deres ble begravet i blykister – slik at de ikke ville forurense grunnvannet.

De tre redningsmennene fra Tjernobyl var klar over hva som ventet de. I motsetning til brannmennene visste de nøyaktig hvilken stråling det var og likevel gikk de for å redde andre mennesker som var ukjent for dem. Med full bevissthet gikk de ned i korridorene der døden ventet på dem.

De var Alexei Ananenko, Walery Bespałow og Boris Baranov

https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/trzej-bohaterowie-ktorzy-uratowali-wam-zycie-kim-sa-trzej-inzynierowie-z-czarnobyla/jxysn3j

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: