Myndighetene sier stopp på kjente turist og populære turistplasser

http://superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/te-kraje-mowia-stop-turystom-zdjecia_1051806.html

I mange regioner er grenser for turister fortsatt i forhandlings- og planleggingsfasen. Det er imidlertid ganske mange steder der de allerede har blitt satt i kraft.  Islandske myndighetene vurderer denne løsningen. I Spania ble det innført et billettsalgssystem for det orientalske Alhambra-palasset der 2,7 millioner mennesker kan besøke det i løpet av året.
Hellas, en av de mest populære turistmålene  Myndighetene har bestemt på øya Santorini  at i 2017, kan opptil   8000 mennesker komme

På grunn av den økende interessen for turister, kjent fra «Star Wars», besluttet den irske øya Skellig Michaels  lokale myndighetene for å handle. For å beskytte naturmiljøet er det satt opp strenge grenser for besøk maksimalt 15 tusen turister om året.
En annen kroatisk turistby som bestemte seg for å sette tak på  besøkende er kroatisk Dubrovnik restriksjonene ble introdusert i juni i fjor, da UNESCO advarte om at hvis antall turister ikke blir redusert vil byen bli fjernet fra verdensarvlisten. Til dette formål ble kameraer installert som har til formål å telle besøkende antallet  kan ikke overstige 8000 personer om dagen.
Italia bestemte seg også for noen restriksjoner. Som den første i verden, introduserte de begrensninger på antall gjester på stranden i Cala Biriola som samtidig kan  ta imot opptil 300 personer denne beslutningen er for av bekymring for miljøet.

Venezia en av de mest sjarmerende stedene i Europa møtter også problemet med for mange besøkende. På grunn av sin historiske arkitektur og karakteristiske kanaler som forbinder hele byen må byen ha spesiell oppmerksomhet mot de ødeleggende handlingene til folkemengder Ifølge offisielle ordninger vil overvåkingen bli installert på Markusplassen som fra dette året som vil telle antall turister som er på torget, når grensen overskrides vil spesielle lamper ved inngangsportene bli røde. dette betyr at resten må vente til mer plass blir ledig  på torget.
Også i løpet av årets ferie kan vi forvente restriksjoner i Venezia.
Guider fra franske Chamonix og lokale myndigheter vurderer å begrense antall turister som kommer inn i det høyeste fjellet i Europa » Mont Blanc». Det er planer om å demontere infrastrukturen på bunnen av fjellet altså rekkverket

Ikke bare Europa begrenser antall turister, lignende situasjoner finner sted rundt om i verden. I Miami mottar beboere sms-meldinger når det er fare for for mange turister. Fra juni til september i år blir den berømte Maya Bay-stranden i Thailand stengt myndighetene bestemte seg for et slikt trekk på grunn av ødeleggelsen av sykkelturets besøkende.

Også kjent for sitt unike økosystem, har øya Galapagos begrenset antall besøkende til 100 000 i året.
Et annet sted hvor grensen på antall besøkende er innført, er det indiske mausoleet, Taj Mahal som  gjelder begrensningen bare for innenlandske turister som ikke kan overstige 40.000 mennesker om dagen.

Myndighetene i Peru, i inkabyen Machu Picchu kan besøke ikke overstige 2,5 tusen turister på en dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: