En forferdelig feil.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/makabryczna-pomylka-w-smetowie-granicznym/vd1wm75

En makabre feil. »

Å gjøre galt er en menneskelig ting det er et faktum. Men feilen som berørte familien Raniszewscy fra Smętów Border (Pomorskie Voivodeship) er rett og slett en skandale! – Min mann døde av et hjerteinfarkt i Norge. Vi begravet ham på kirkegården i Smętów  «I det minste tenkte vi det». Fire timer senere fekk eg greie på at på flyplassen i Oslo ble kistene forandret og i stedet for min mann begravde jeg en lærer fra Norge – sier hun til Fakt24  hustru til den avdøde polaken. Hvordan hendte den makabre feilen? Ingen har forklart denne  familien det ennå.
Andrzej Raniszewski hadde jobbet i den norske byen Trondheim i 16 år. For fire år siden kom sønnen hans, 21 år gamle Oscar til ham de jobbet begge i byggebransjen. Det var  morgen den 24. april at han fant sin fars kropp. – Vi så film sammen om kvelden alt var fint. Det var derfor jeg ble overrasket da jeg så om morgenen at faren min ikke reiser seg og ikke gjør seg klar til jobb jeg begynte å vekke ham opp og da så jeg at … han var død – sier han med vanskeligheter med å holde tilbake tårer . Hans død var et stort sjokk for hans slektninger jo mer fordi han ikke hadde noen helseproblemer fra før.

Andrzej Raniszewskis nære venner begynte og jobbe for og ta med kroppen til Polen. Etter å ha fullført de nødvendige formaliteter ble kisten med den avdøde sendt fra Trondheim til Oslo, og derfra fløy Scandinavian Airlines flyselskap til Gdańsk. I Polen ble den hentet fra flyplassen av et begravelsesbyrå.

På fredag ​​11. mai, på kirkegården i Smętów Border fant begravelsen av Andrzej Raniszewski sted. I det minste virket det så.

– Begravelsen fant sted på min manns 51-årsdag. Seremonien var vakker . . Vi kunne ikke vite om feilen for før begravelsen fikk vi ikke åpne kisten

Få timer etter at de fikk den tragiske nyheten, fikk familien informasjon fra begravelsesbyrået at den andre kisten er på vei til Gdansk flyplass. De ansatte var klar over feilen håpet at begravelsen i Smętów ikke hadde funnet sted og at de ville kunne bytte kister. Dessverre var det for sent for dette.

Dramaet til to familier

Som et resultat av den skandaløse feilen led ikke en men to familier. En dobbel tragedie er også opplevd av de nærme til Øyvind Fredriksen en lærer fra Norge. 57-åringen bodde og jobbet i Tromsø . Han døde 5. mai på grunn av en lungesykdom han lenge hadde vært behandlet for. Mannen skulle bli begravet i hjembyen Mandal i den sørlige delen av landet. Kisten med kroppen hans skulle transporteres fra Tromsø til Oslo og derfra med Scandinavian Airlines til Kristiansand en by i nærheten av Mandal. Den norske begravelsen skulle finne sted den 18. mai.

;

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: