Jerzy Brzęczek erstatte Adam Nawałka for det Polske landslag. 

Jerzy Brzęczek

Jerzy Brzęczek begynte sin fotballkarriere i Rakowa Częstochowa deretter Olympia Poznan, Lech Poznan, Zabrze GKS-ie Katowice,  Sommeren 2007, etter tolv år med å spille utenfor landet, signerte han en ett-års kontrakt med Górnik Zabrze og 2008 forlenget med ett år. I januar 2009 avsluttet han kontrakten med klubben, og på gratis transferbasis gikk han til Polonia Bytom, hvor han var assistent trener til Marek Motyka. Sommeren 2009 avsluttet han karrieren i en alder av 36 år.

Brzęczek var  representant for Polen og spilte  42 kamper  i nasjonale farger. Han var også kapteinen på laget .. Han var også kaptein for det olympiske laget, som i 1992 ved OL i Barcelona vant sølvmedaljen.

I begynnelsen av februar 2010 ble Brzęczek  trener. I begynnelsen jobbet han i Raków Częstochowa. Så ble han trener av Lechia Gdańsk og GKS Katowice. Fra 11. juli 2017 ble han trener til Wisła Płock, som avsluttet ligaen med en femte plass.

Den 12. juli 2018 ble han treneren til det polske nasjonallaget i fotball.  Brzęczek vil erstatte Adam Nawałka i denne stillingen.

Sønnen til Jerzy Brzęczka, Robert, er en ungdomsrepresentant for Polen  Jerzy Brzęczek er  onkel av en annen polsk landslagspiller

https://www.fakt.pl/sport/pilka-nozna/nowym-selekcjonerem-polskiej-reprezentacji-jest-jerzy-brzeczek/zm8gyl6

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: