Marine Harvest – den største produsenten av oppdrettslaks i verden. AFP understreker at det norske selskapet kan få en straff på USD 7 millioner og en beslutning om å definitivt lukke senteret.

Chile: laks rømt fra avl i . De ble gitt farlige antibiotika

Ca. 690 tusen Laks som ble gitt antibiotika som er uegnet til konsum flyktet . Fisken tilhørte et norsk selskap med en filial i Sør-Chile. Det kan forårsake alvorlig skade på miljøet.
Ca 690 tusen  laks rømmet inn i frihet

De ti burene der fisken ble holdt ble skadet under en storm som rammet kysten av Los Lagos den 5. juli. Det er en Punta Redonda eid av den norske gruppen Marine Harvest – den største produsenten av oppdrettslaks i verden.

Samtidig sendte den innenlandske fiskeri- og landbrukstjenesten Sernapesca en klage mot Marine Harvest i SMA «på grunn av mulige mangler» i avl blant andre i form av sikkerhet. AFP understreker at det norske selskapet kan få en straff på USD 7 millioner og en beslutning om å definitivt lukke senteret.

Ifølge den chilenske regjeringen og økologer er dette  alvorlig  da laks ble gitt et antibiotika som kun brukes av veterinærer, som ikke bør forbrukes av mennesker. Ifølge SMA har fisken sannsynligvis «antibiotika rester»  som etter å ha spist kan forårsake alvorlige reaksjoner, spesielt hos personer som er allergiske mot stoffene de inneholder.

kan også skade det lokale økosystemet og andre arter betydelig – fisk som har rømt fra gården, kan overføre sykdommer til andre organismer. Ifølge SMA er denne arten av laks invasiv og rovdyr og kan direkte eller indirekte permanent forstyrre det biologiske mangfoldet i denne regionen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: