Det ringte fra Paris. Jeg husker ikke hva jeg sa, men for resten av livet mitt vil jeg angre på at denne samtalen var så kort.

En film om prinsesse Diana: William og Harry husker den siste samtalen med sin mor

I den siste dokumentarfilmen om Lady Di snakker hennes sønner William og Harry for første gang om den siste samtalen, like før sin mors død. «Hvis bare jeg visste hva som ville skje  ville jeg ikke være så kaotisk i denne samtalen,» sier William.
Prinsesse Diana og Prins Charles med barn i 1984Foto: ASSOCIATED PRESS / FOTOLINK / East News
Prinsesse Diana og Prins Charles med barn i 1984

Dokumentarfilmen «Diana: Vår mor, hennes liv og arv» viser et annet ansikt til den elskede prinsessen – en hengiven mor til to sønner. Vi kan se i det upubliserte bilder av hertuginnen, helt private bilder fra familiealbum. Slik starter filmen – William og Harry ser på et fotoalbum fra barndommen.

Hvordan nevner de dem? Først og fremst, i bildene og i historiene, kan man legge merke til at prinsesse Diana spesielt ønsket å gi barna sine en normal barndom. Vi vet at det ikke er lett ved kongedomstolen, full av forbud, ordrer, protokoller. Og likevel nevner William og Harry, akkurat som deres barndom (til morens tragiske død). Hun ga dem en god følelse av sikkerhet og satte stor vekt på å være bare seg selv. Hun sa ofte at de ikke ville oppføre seg i henhold til de kongelige reglene. . «Hun visste og forsto det vanlige livet utenfor kongeslottet,» husker William og Harry.

Det var også en samtale om den mest tragiske dagen i livet til sønnene til Lady Di. William var 15 år, Harry var 12 da moren døde i en bilulykke. For første gang innrømmet brødrene at hun  hadde ringt dem et øyeblikk før hennes død. Prinsen legger vekt på at han fortsatt husker sin mors siste ord, men han vil ikke og ikke har til hensikt å snakke om dem offentlig.

På samme måte nevner prins Harry sitt siste samtal med sin mor. -Det ringte fra Paris. Jeg husker ikke hva jeg sa, men for resten av livet mitt vil jeg angre på at denne samtalen var så kort. Jeg minner meg selv og det er veldig vanskelig for meg. Jeg vil jobbe med det meg selv for resten av mine dager. Jeg visste ikke at det ville vært min siste samtale med min mor. Jeg ville gjøre det annerledes hvis jeg hadde mistanke om at hennes liv ville bli tatt bort den kvelden, «bekjente Harry.

Begge guttene spilte da med sine fettere og hvordan barna hadde det travelt å komme tilbake til å spille.Hvordan kunne de vite at dette var deres siste samtale med sinmor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: