Fekk ikke asyl i Polen

Silje Garmo og hennes mindreårige datter Eire Garmo, utenriksminister besluttet å nekte å gi de nevnte borgere av Norge asyl i Republikken Polen

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/msz-odmowilo-azylu-norwezce-ktora-uciekla-do-polski/h0y06n8

Sier departementet i dag. Han la til at denne avgjørelsen ikke lukker kvinnens måte å søke om flyktningstatus på; Garmo kan også søke om omprøving.
Silje Garmo med et barn
 • Garmo var redd for at norske institusjoner ville TA barnet hennes og i 2017 ba hun om asyl i Polen
 • Ifølge Utenriksdepartementet ble avgjørelsen påvirket av søkerens «endrede rettssituasjon»
 • «De norske myndigheternes beslutninger tyder tydelig på at Norge ikke har grunn til å søke om Silje Garmo-spørsmålet» – betonte departementet
 • Ifølge Utenriksdepartementet ble avgjørelsen påvirket av søkerens endrede rettssituasjon. «Oppnådd informasjon tyder på at saken hennes ble stengt i Norge, og alle anklager mot henne ble også slettet» – bemerket departementet.

  t.

  Utenriksdepartementet: En kvinne kan kreve en rettssak

  Det returnerte også bemerket at «søkeren og hennes datter, som en borger av Norge – State fullt anvender Schengen-regelverket – har rett til å bo i Polen på prinsippene for EU-borgere» og mot søkeren og hennes datter er ikke gjennomført noen undersøkelser som kan resultere i Behovet for å forlate Polen.

  Utenriksministeren anerkjente fraværet av en av de to obligatoriske lovkravene, det vil si en viktig interesse for Republikken Polen. Han uttalte også at den mulige forandringen i Silje Garmos juridiske situasjon i Norge og hennes mindreårige datter kunne påvirke hans beslutninger i denne saken.

  Utenriksdepartementet rapportert at wnioskodawczymi kan søke utenriksminister med en anmodning om å revurdere saken, og «bestemmelsen ikke stenge veien til de berørte parter sende inn en forespørsel om flyktningstatus i Polen.»

  I fjor ble  kvinnens, 12 år gammel datter, tatt bort fra henne, som følge av pålegg fra jentens far. Den yngre datteren Garmo ble født i 2017 og før fødselen var Barnevernets interesse. Fryktet tapet av sitt andre barn, besluttet hunmå forlate sitt hjemland og bo i Polen.

  31. august 2008 Garmo søkte om asyl. Det var berettiget av brudd på kunst. 8 i Europakonvensjonen om menneskerettigheter, som taler om retten til respekt for privatliv og familieliv. I tillegg pekte det på mekanismen for permanent brudd på norge av internasjonale garantier innen rettferdig rettssak og respekt for familielivet, noe som utgjør en direkte trussel mot kvinner og deres datter ved retur til Norge.

  Norsk ble representert av adv. Jerzy Kwaśniewski fra Ordo Iuris Institute; Kukiz appellerte for å gi henne asyl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: