Fania Kapłan skuddet som kunne ha forandret verden

XzFktkqTURBXy84MmFhYzZkMjRjMDMyYjJhOWY4ZmJmZWI4ZmYwZTYzYy5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM.jpeg

Lenin i rullestol

Bare en millimeter skilte opphavsmannen til Sovjetunionen fra døden og slutten av bolsjevikernes mareritt. Men mordforsøket mislykket  og hun  måtte betale den høyeste pris .  Om  Fania Kaplan  forventet en ærlig rettssak der hun kunne snakke om en væpnet revolusjon kjente hun ikke bolsjevikkerne. De nye herskerne i Russland og deres motstandere var raske til å slå ned opposisjon
Lenins skadeskytter vart klokken fire om morgenen  tatt ut av  cellen i Kreml  og ut På gårdsplassen  «som fungerte som parkering» der var det en lastebil med motoren på tanken var å dempe  skuddene og skriket til offeret.

y3FktkqTURBXy9kN2YzMmQyMzliNzg3OWM2NGVhNGExY2M4Y2Q5YWZmMi5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsMFania Kapłan

Fania var dattere til en lærer som  i en alder av 18 år reiste til Sibir for å delta i drap på generalforsamlingen i Kiev.  Hennes familie emigrert til Amerika. Til Moskva kom Fania fra Krim, fast bestemt på å drepe Lenin for oppløsningen av den konstituerende forsamlingen .

Først ønsket hennes organisajon og sende Leon Trotsky til den andre verden, de forsøkte uten hell å spore toget som den bolsjevikiske kommissaren kjørte til borgerkrigen. Lenin virket som et enklere mål hver fredag ​​hadde han en vane å snakke med arbeiderne. Den 30. august hadde han en forestilling  klokka 17 på Michelson fabrikken han hevdet at demokrati er tyveri. «Vi har bare ett valg: seier eller død!» Ropte han og vekket en voldsom  entusiasme.

 

 

Bolsjevikksjefen ønsket å komme inn i bilen da kvinner nærmet seg  det var en god mulighet til å angripe. Fania skytter  fra en avstand på noen meter, men nerver påvirker nøyaktigheten en av kulene treffer  en  kvinnene, den andre traff Lenin på skulderen, og den tredje ene lungen og ble sittende fast i kragebenet.

Føreren ga full gass og tok den ubevisste sjefen til Kreml der fekk han en injeksjon av morfin. Før han ga seg over til legene sørget han for og dele  sit politiske syn. Om  skuddet traff  en millimeter lenger til siden ville han vært død» – hevdet kirurgen Vladimir Rozanov- imidlertid klarte pasienten å komme seg igjen

Tilsynelatende var Lenin ikke fornøyd med den skyldige henrettelse men at  forsøket styrket ham i troen på at den beste måten å håndtere opposisjonen er stats terror. En bølge av massehenrettelser  gikk gjennom landet. «Vi må bringe 90 av de 100 millioner innbyggerne i Sovjet-Russland i sikkerhert når det gjelder de andre har vi ingenting å tilby  til dem de må likvideres sa  en av de bolsjevikiske lederne Grigory Zinoviev (han ble likvidert 17 år senere på Stalins ordre). I Russland blomstret kulten til lederen, han ble kalt et geni og vart  sammenlignet med Kristus for å bringe ham nærmere folket. Denne sammenligningen var selvsagt et misbruk men den kommunistiske propaganda var ikke redd for og bruke løgner alt som kunne styrke kommunisten  var tillatt.

 

Historien om angrepet ble krevet av Victor Sebestyen i boken: «Lenin. Dictator».

https://www.fakt.pl/hobby/historia/rozkaz-zabic-lenina/q42demn#slajd-1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: