Skadelige stoffer vi inhalerer hver dag som kan bidra til kreft er ?

Przyczyny nowotworów. Skażone powietrze a rak

 

Årsakene til kreft er svært forskjellige. Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at  om lag 70 prosent oppstår som et resultat av langvarig påvirkning av skadelige miljøfaktorer. Selvfølgelig er nikotin den mest kreftframkallende

Andre skadelige stoffer vi inhalerer hver dag som kan bidra til kreft er ?


Røyking er hovedårsaken til utviklingen av lungekreft med over 87 prosent . Etter 10 år etter f den siste sigaretten faller risikoen ned til 33 prosent. Svært mange tilfeller forekommer også hos passive røykere som er utsatt for å inhalere sigarettrøyk i mange år.

Eksponering for asbestfiber er vanligvis en stor årsak. Mange land har forbudt bruk av asbest i både kommersiell og industriell konstruksjoner. Dessverre er den fortsatt tilstede i  mange bygninger.Maling som du male veggene er giftig. Hvis du ikke lufte rommet lenge etter maling, skiller den ut sterke gifter. I tillegg lagres byggematerialer hjemme  inkludert malinger som inneholder kjemikalier, inkludert bly og formaldehyd, som forårsaker pustevansker. disse kan gi alvorlige lungesykdommer inkludert kreft.

 

Ifølge beregninger fra American Environmental Protection Agency (EPA), er radon den andre største  etter røyking,

som er årsak til lungekreft i USA.

Dessverre finnes også kreftfremkallende stoffer i vaskemidler 

Marijuana inneholder mange tjærestoffer. Røyken fra marihuana trenger dypere inn i lungene og holder seg lenger i kroppen. Karsinogenene som finnes i marihuana blader fører vanligvis til rør og strupehaslekreft.

Når du brenner plastemballasje, gummi, dekk ,osv. er det  skadelige røyk! Verdens helseorganisasjon hevder også at smog som følge av forbrenning av kull bidrar til astma og lungekreft.
Verdens helseorganisasjon har kunngjort at bensindamp også bidrar til utvikling av laryngal og lungekreft. Eksperter sier innånding av denne røyk er mye verre enn passiv røyking.

 

Urensede eksosgasser produsert av dieselmotorer inneholder kreftfremkallende molekyler. Nye bilprodusenter installerer partikkelfiltre i biler. Dessverre kan du fortsatt finne mange gamle biler uten slik beskyttelse på veiene

https://www.fakt.pl/kobieta/dobre-rady/przyczyny-nowotworow-skazone-powietrze-a-rak/jjtx51j#slajd-3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: