Neil MacLeod Brann 65 år den 12 oktober

Neil MacLeod (født 12. oktober 1953) er en tidligere engelsk fotballspiller som spilte i SK Brann fra 1975-83. MacLeod var en av SK Branns mest sentrale spillere på 1970 og 1980-tallet. Han spilte 206 kamper og scoret 28 mål. Med Brann vant han Cupfinalen i 1976 og 1982. Som Branns kaptein scoret han det avgjørende 3-2 målet mot Molde i Cupfinalen i 1982, hvorpå han ble den første utenlandske kaptein i å motta kongepokalen.

Han ble i 2003 av Bergens Tidende utpekt til tidenes beste SK Brann-utlending og er i dag bosatt utenfor Southampton, der han i sin tid trente som ungdom med Southampton FC. Deretter var han tre sesonger i Rouen frem til han fylte 20, da han gikk til Narvik og en halv sesong i Fotballklubben Mjølner (1974). Det var Bill Elliott som etter en treningskamp brakte MacLeod til Brann. Etter oppholdet i Brann var han spillende trener i Solid, Åsane, Dale og Bjarg IL. I 2000 flyttet han til England.

Faren var politi, stasjonert i Tanzania hvor MacLeod vokste opp, men flyttet til West Meon i 1965.[1]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: