Jeg sitter nå på en medisinsk klinikk i Gdansk i Polen. Denne klin…ikken hjelper personer som har blitt bitt av flått og fått Borreliose

    1. Bildet kan inneholde: 1 person

Bente Rasmussen

Jeg poster sjelden noe her, men nå har jeg noe jeg vil si og håper du tar deg tid til å lese. Jeg sitter nå på en medisinsk klinikk i Gdansk i Polen. Denne klinikken hjelper personer som har blitt bitt av flått og fått Borreliose.
Jeg fikk et flåttbitt for 1 år siden og har vært syk siden det. På denne klinikken får jeg medisinsk oppfølging og behandling. Grunnen til at jeg er her, er at i Norge får mange i denne gruppen ikke hjelp og behandling lenge nok til at vi blir symptomfri og frisk.
Dette innlegget handler ikke først og fremst om meg, men om en gruppe som er blitt svært forsømt og kasteballer i «verdens beste helsevesen»i Norge. På klinikken er det mange pasienter som har vært syk i mange år, og det skjærer meg i hjertet å høre om ungdommer som har vært syk og sengeliggende i 8-10 år.

Det som er vanskelig å forstå er at om du har kviser eller annen hudsykdom kan du få antibiotika i både 1 og 2 år, det samme med tuberkulose. Hjemme finnes dårlige tester for diagnotisering og hvis du ikke er frisk med en kort kur med antibiotika er det ikke mer å gjøre hjemme. En dame på klinikken fortalte at fastlegen hjemme ba henne reise til Gdansk for behandling, og det forteller mye. Her blir mange friske, men det tar tid. Takk til Tyskland og Polen som ligger langt foran Norge på dette.

Jeg er heldig som har diagnosen hjemmefra, en støttende fastlege og noen gode mennesker som bryr seg og jeg har råd til å gjøre dette.
Jeg håper og tror at jeg blir frisk og da blir ikke dette det siste jeg skal gjøre for denne gruppen, men nå har jeg ikke energi til det.

Kjenner du noen som har borreliose så vis de gjerne dette, for det finnes håp, og husk å sjekke deg og

https://www.nrk.no/mr/iselin-drog-til-utlandet-for-a-bli-frisk-av-borrelia-1.14284517?fbclid=IwAR3FTIKBjl2Vj1ICf4oCO7P6GzoLLIjT90KZ0rdtCoqDaT0WH2-tlLDttxE

Hittil i år er det registrert flere alvorlige tilfeller av de flåttbårne sykdommene borreliose og TBE enn noen tidligere år, skriver NTB.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved Folkehelseinstituttet viser at det er registrert 440 tilfeller av Lyme borreliose hittil i år – mot 421 tilfeller i hele 2018 og 438 i hele 2017.

I fjor ble det registrert 26 tilfeller av TBE (skogflåttencefalitt), mens det allerede i oktober i år var registrert 34 tilfeller.

– Vi vet altså ikke om dette er på grunn av mer årvåkenhet fra klinikere, økt testing av pasienter eller om det er en reell økning i området over tid, sier Solveig Jore, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet, til NTB.

Det er stor variasjon i sykdomsbildet, men TBE-viruset kan i verste fall gi betennelse i hjerne og ryggmarg.

800  personer har besøkt denne siden i år så dette er et stort problem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: