En av de mest dødelige typer er hudkreft. I følge forskningen de siste tre tiårene har dødsratene  økt betydelig i rike land rundt om i verden. Menn dør oftest av hudkreft.

Flere og flere menn har denne typen kreft. Årsaken kan overraske deg

Kreft er en sykdom som polakker frykter mest. En av de mest dødelige typer er hudkreft. Ifølge forskningen de siste tre tiårene har dødsratene  økt betydelig i rike land rundt om i verden. Menn dør oftest av hudkreft.

Forskere ved National Cancer Research Institute (NCRI) sammenlignet data om dødsfall fra hudkreft i land rundt om i verden fra 1985-2015. Statistikken kom fra 33 utviklede land

Det laveste antall dødsfall ble registrert i Japan (0,4 personer per 100 000). Dette tallet er 20 ganger lavere enn i Australia, hvor de fleste dør (8,3 per 100 000).  Slovenia (6.4) og Slovakia (5.8). Polen  (4,4 dødsfall per 100 000).

Interessant øker dødeligheten primært blant menn. Årsakene til forskjellene mellom kjønnene er uklare, men forskerne tror at menn er mindre tilbøyelige til å beskytte seg mot solen (f.eks. Ved bruk av solkrem) og ikke ta hensyn til helserelaterte advarsler.

I åtte av de undersøkte landene har dødsratene for menn med hudkreft økt med minst 50 prosent i løpet av de siste tre tiår. Det store  hoppet ble registrert i Spania og Storbritannia (70%), Nederland (60%) og Frankrike og Belgia (50%).

Tsjekkia var det eneste landet hvor en nedgang i antall dødsfall forårsaket av hudkreft blant menn

Når det gjelder kvinner, var antallet dødsfall av hudkreft i 1985 i Australia 50% lavere enn hos menn og falt med 10%. innen 30 år. Andre land hvor dødeligheten falt i samme periode var Østerrike (9%), Tsjekkia (16%) og Israel (23%). I Romania, Sverige og Storbritannia var det en liten økning blant kvinnene.

Forskere undersøker om biologiske eller genetiske faktorer også kan spille en rolle i hudkreft, men tidligere funn er uklare.

https://www.fakt.pl/kobieta/zdrowie-i-fitness/smiertelnosc-z-powodu-raka-skory-rak-skory-u-mezczyzn/80tgtk3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: