Den Bulgarske president til frontalangrep på regjeringen Beslutninger tas i hemmelighet Lobby og korrupsjon gjennomsyrer statsstyringssystemet og gjør det arrogan

Bulgariens president kritiserer regjeringen. «Tankefrihet er straffet»
– Forsvinnelsen av demokratiske prestasjoner reverserer den historiske klokka – sa i dag Bulgariens President Rumen Radew. Statsoverhode  kritiserer regjeringen og stortingsflertallet for alvorlige brudd på prinsippene om pluralisme, ytringsfrihet svikt, press på media

Borgere har mistet tilliten til media. Propaganda stifles av pluralisme, tankefrihet er straffet.  Beslutninger tas i hemmelighet (…). Lobby og korrupsjon gjennomsyrer statsstyringssystemet og gjør det arrogant. Lover blir skapt oftere til fordel for bestemte forretningskretser, ikke borgere, sier Radew.

«Fattigdom er ikke en synd»

Presidenten siterer eksempel  i forrige uke, da parlamentet drastisk hevet skatt på gamle biler, – Kjære parlamentsmedlemmer, bulgarske borgere har gamle biler, ikke fordi de er uansvarlige for miljøet, men fordi de ikke har råd til nye. Fattigdom er ikke en synd som de burde bli beskattet for, understreket han.

Radew minnet om at de mest alvorlige problemene i  Bulgaria er den demografiske krisen og utvandringen. De viser hvor dyp den sosiale krisen er, og den kan ikke skjules bak setningene om økonomisk vekst – la Radew til.

 

Det er også den siste i EU når det gjelder ytringsfrihet og regnes som det mest korrupte landet i unionen. Omtrent 1,5 millioner mennesker, for det meste unge og utdannede, har emigrert fra landet siden 1989. Ifølge noen estimater er antallet utvandrere 2 millioner.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/bulgaria-prezydent-krytykuje-rzad/84edqj8

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: