Hitler avbildet med Jødisk jente 1933

Hitler omfavner en jødisk jente

Anonym kjøper ga  11500  dollar for bilde .  Adolf Hitler og den seksårige Rosa Bernile Nienau der bestemor var jødinne. Forfatteren er Heinrich Hoffmann. Fotografiet tatt i 1933 skulle tjene som propagandamateriale og vise nazistlederen i et godt lys.

Som vi leser på nettstedet til Alexander Historical Auctions, skulle Hitler være oppmerksom på jødens opprinnelse til jenta. Etter utgivelsen av Nienau-fotografiet ble det kalt «Führerens barn». Hitler likte jenta veldig mye, og til og med la han en setning  på bildet: «Kjære Rosa Nienau og Adolf Hitler, München.»

Ifølge amerikanske medier skrev Rosa Bernile Nienau i de følgende år brev til «onkel Hitler.» De klarte og møtes flere ganger. Da SS-kommandøren Martin Bormann oppdaget jentens røtter var det for familien hennes forbudt å holde kontakten med Führer. Hitler akseptere denne informasjonen med tristhet. Rosa døde i 1949 av polio.

https://kultura.onet.pl/wiadomosci/zdjecie-hitlera-obejmujacego-zydowska-dziewczynke-sprzedane-na-aukcji/t7n49pv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: