Russland frykter at når Litauen vil kunne kjøpe norsk gass vil den bli uavhengig av forsyninger fra Russland

Snart vil Litauen slå av Russlands gassventil

 Russland frykter at når Litauen vil kunne kjøpe norsk gass vil den bli uavhengig av forsyninger fra Russland og vil bestemme seg for å forlate denne kontrakten. Dette vil bety at Kaliningrad og omgivelsene blir kuttet  energiforsyning. Derfor i følge PAP: For ikke å tillate en slik situasjon bestemte Gazprom seg for å åpne et gassnett i Kaliningrad-distriktet. Den vil begyne å fungere i januar 2019. Anlegget vil kunne levere over 2,5 milliarder kubikkmeter LNG per år. Dette ville sikre den totale etterspørselen  av dette råmaterialet.

La oss minne oss på at Baltic Pipe-prosjektet er å koble til det polske transmisjonssystemet med Danmark. Dette vil gi den  forbindelse til det europeiske nettverket inkludert Skanled gassrørledningen som transporterer naturgass utvunnet i Norge. Avtalen om byggingen ble inngått i 2007.

https://www.fakt.pl/pieniadze/biznes/baltic-pipe-obwod-kalingradzki-moze-stracic-dostep-do-gazu/3eh30w9

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: