Norske Silje har fått Asyl i Polen.De polske myndigheters avgjørelse er også en kilde til håp for polakker som bor i Norge, som ofte møter de samme problemene som Silje Garmo.

https://dorzeczy.pl/kraj/86770/Azyl-dla-Silje-Garmo-Norwezki-ktora-uciekla-do-Polski-ze-swoim-dzieckiem.html

 Enige om å beskytte den norske kvinne  og hennes døtre Publisert: i går

· utenriksDepartementet har avtalt å gi asyl til Silje Garmo. Norske kvinne sammen med sin datter flyktet fra sitt land for å beskytte seg selv og sitt barn fra kontoret til DS. Children (barnevernet). Advokaten Ordo Iuris representerte Silje Garmo før de polske myndighetene .Støtten til kvinnen ga tusenvis av polakker ved å signere en begjæring om dette problemet. Skjebnen til den norske kvinnen  interessert mange polske og utenlandske medier

. I følge tjenestemenn  var det objektive grunner til å innvilgele  asyl til  Silje Garmo og hennes mindreårige datter Eira Garmo  for å sikre  beskyttelse for utlendinger

På den annen side erkjenner den europeiske MenneskerettighetsDomstolen at brudd på internasjonale garantier for familieliv er tillatt i det norske substitusjons systemet (artikkel 8 i den europeiske Menneskerettighetskonvensjon. Avgjørelsen av utenriksminister bekrefter at republikken er sterkt på vakt av det grunnleggende konstitusjonelle prinsipp for beskyttelse av familieliv. De polske myndigheters avgjørelse er også en kilde til håp for polakker som bor i Norge, som ofte møter de samme problemene som Silje Garmo. Asyl til den norske mor og hennes døtre er en stimulans for de i Norge som fortsetter å debattere behovet for å reformere barnevernet-systemet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: