Gordon Banks, en av de beste målvaktene i fotballens historie. Han vart 81 år gammel. Englænderen ble ansett som en av de tre største målvaktene i historien.

På natten den 11. og 12. februar 2019 døde Gordon Banks, en av de beste målvaktene i fotballens historie. Han vart 81 år gammel. Englænderen ble ansett som en av de tre største målvaktene i historien.

Gordon Banks kom fra en arbeiderklasse fra Sheffield. Faren hans drev sin egen bookmaker kiosk hvor også den funksjonshemmede broren til fremtidens fotballspiller jobbet. En gang ble en av de eldre av Banks brødre angrepet der . Han døde flere uker senere på grunn av skadene.

Et beskjeden liv gjorde at for å hjelpe foreldrene forlot Gordon Banks i en alder av 15 år skolen og gikk på jobb. I utgangspunktet transporterte han kull til nærliggende hus, noe som hjalp ham med å øke sin styrke spesielt i armene . I mellomtiden begynte han å spille amatørfotballklubber. Og etter noen år dro han til Tyskland hvor han tjente i den britiske hæren. Det var der han møtte Ursula, hans fremtidige kone.

I 1963 spilte Banks sin første store kamp Leicester – Liverpool

Fire år senere tvang Leicester City Banks til å forlate laget fordi de bestemte seg for å satse på Peter Shilton. Overføringen Banks til Stoke endte med en skandale fordi målvakten krevde at den tidligere klubben betalte resten av lojalitetsbonusen. Da den nåværende klubben nektet å gi ham penger, besluttet Banks at han ikke ville debuter på Stoke før Leicester betalte. Til slutt ble han enig om og mottatt to tusen pund. Det var år senere at han viste det var penger overført av Stoke City.

Banks har hatt mange helseproblemer gjennom årene. I løpet av sin spillerkarriere brakk han albuen, nese, tær ,hånden og håndleddet og i en bilulykke der han mistet synet på det høyre øyet, hadde han mer enn 200 sting i ansiktet. Senere bekjempet han kreft. Svulsten ble fjernet fra magen, og nyre og ribbeben ble fjernet som følge av svulsten. Han var imidlertid engasjert i kampen mot sykdommer, siden den andre av hans brødre døde av Alzheimers

Den sentrale fotballspilleren ble ansett som en av de beste målvaktene i fotballens historie. Bare Lew Jaszyn og Dino Zoff matchet det. Banks ble i 1966, verdensmestere, og målvakten spilte alle kamper. – Teamet ledet av Alfa Ramsey vant VM i stor grad takket være Banks. . Den engelske laget kunne spille offensivt fordi de visste at de hadde Banks bak .

Fire år etter å ha vunnet VM, gjorde Banks igjen historien. I kampen i gruppespillet Brasil – England Pele ga et presist hodeskudd . Han hadde allerede ropt «mål!» Da Banks slo ballen ut med en fantastisk parade. – Jeg var overbevist om at det vil være et mål sa Pele overrasket over målvaktens Rendning i Storbritannia kalles «det beste redning idet 20. århundre».

Kilde . fakt.pl engelsk media

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: