This is one of the most famous kisses ever. Mannen døde i går

Mannen på det legendariske bildet døde i går

I en alder av 95 døde George Mendons «en sjømann fra det berømte bildet». Bildet av et kyssepar i Times Square i New York er blitt symbolet på slutten av andre verdenskrig. Dette øyeblikket ble fanget av fotograf Alfred Eisenstaedt som jobber for bladet «Livet».

Alfred Eisenstaedt er et av de mest populære bildene fra det 20. århundre. Et bilde av en sjømann og en sykepleier kysser i New York Times Square på den dagen amerikanernes seier over Japan som ble symbolet på slutten av andre verdenskrig.

På 1980-tallet var det ennå ikke kjent hvem den mystiske sjømannen var. Dette puslespillet ble først løst i 2005, da en gruppe frivillige fra Naval War College i USA, basert på høyde, kroppsstruktur og egenskaper, inkludert arrangementet av tatoveringer, uttalt at helten på bildet er George Mendons.

I mange år var det ikke kjent hvem de fra 14. august 1945 på bilde var. Den dagen var det slik forvirring på gatene i New York at det var umulig å snakke med de på bildet.

Paret møttes igjen i 2012. På forespørsel fra journalisten Michelle Miller, gjenskapte de det legendariske bildet.

Friedman i 1945 jobbet som tannlegeassistent. Hun hadde en pause på jobben og gikk ut på gaten. Mendons var der etter noen drinker. Tilsynelatende i denne gleden kysset han hver kvinne han møtte. Kvinnen på bilde døde 10. september 2016. Hun vart 92 år gammel.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/zmarl-george-mendonsa-bohater-legendarnego-zdjecia/5fqpf5q

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: