von Stauffenberg

Bomben i Wolfs Leir den 20. juli 1944 . Denne fornærmelsen kunne ikke tilgies. Hitler begynte en brutal hevn blant annet mot barn til von Stauffenberg.


Stauffenberg hadde fem barn. Franz Ludwig Schenk ble født 4. mai 1938 og var tredje eldst . I en alder av tretti-fire år ble han valgt til Forbundsdagen, og deretter ble han medlem av Europaparlamentet og leder av komiteen for borgernes rettigheter.Vi barn visste ingenting om det planlagte kuppet sier Franz Ludwig. Det ville være uansvarlig og selvmord og gi oss informasjon av denne typen. Vi ante ikke noe om hva som ville skje. Neste dag den tjueførste kom våres mor til rommet og annonserte at hun hadde forferdelige nyheter: «Papi er død».
To dager senere om natten da vi sov ble moren vår og bestefar sendt i fengsel. Vi fekk hvite om dette neste morgen da vi gikk ned til frokost. Hitler og Himmler begynte en brutal hevngjerrig kampanje for å ødelegge all motstand.
Dette betydde en bølge av arrestasjoner som ble etterfulgt av en grusom tortur og sadistiske dødsdommer. Ofrene hengdt på slakterkroker ,tusenvis av slektninger og venner av de mistenkte ble sendt til konsentrasjonsleirer. Angrepet av Stauffenbergs startet en rensing som feide gjennom Tyskland.
På to måneder hadde Gestapo mer enn syv tusen mistenkte, og «folkedomstolene» dømte fire tusen ni hundre og åtti av dem til døden. En av dem var Count Berthold von Stauffenberg Claus eldre bror . Den tredje av brødrene Stauffenberg var professor i historie på universitetet og var uten noen mistanke men gestapo arresterte ham likevel fordi han var enStauffenberg.
Etter å ha drept to av brødrene og kastet alle voksne familiemedlemmer i fengsel bestemte nazistene seg for å ta barna.


Stauffenberg-barna tilhørte de første arresterte av Gestapo. Ved Himmlers ordre ble de transportert til interneringssenteret hvor de skulle bli til SS viste hva de skulle gjøre med dem.Høsten 1944 ble den seksårige Franz Ludwig syk m og hans tilstand ble gradvis forverret. Leirens medisinske gruppe prøvde uten hell å helbrede ham da ble han sendt til en spesialist i den nærliggende byen Nordhausen og derfra til sykehuset i Erfurt.
Jeg var fire til fem uker på sykehuset husker Franz Ludwig. Det var overraskende at de ikke visste hva de skulle gjøre med oss.

De ga meg best mulig behandling best mulig medisinsk behandling. . Så lenge ingen tok en endelig avgjørelse tok alle sine oppgaver seriøst, fordi ingen visste hva som ble endelig ble bestemt og hvem ville være ansvarlig for feil mens en venter
på frigjøringenI begynnelsen av 1945 ble senteret Bad Sachsa omdøpt til hovedkvarteret for militærdivisjonen. Det var også et transittsted for en rekke flyktninger som ankom i bølger fra øst. Under oppholdet oppdaget Franz Ludwig at han neppe kunne ha vær på et dårligere sted. Bad Sachsa var et interneringssenter for barn opptil tretten år. Eldre barn ble plassert i en konsentrasjonsleir nær Gdansk.
Da østfronten kom for nær ble hele gruppen flyttet fra leir til leir alltid et skritt foran russerne. De bodde i Buchenwald en stund. Til slutt landet de i Alpene under tilsyn av SS vakter og som den ekstraordinære skjebnen lot soldatene til den tyske hæren frigjøre dem og deretter overlevert dem til amerikanske tropper i Nord-Italia.
I mellomtiden bodde Stauffenberg-barna i Bad Sachs til juni 1945, selv om amerikanerne frigjorde leiren i de siste dagene i april. De tyske soldatene som ble stasjonert i sentrum, fortalte oss at vi tapte krigen, sier Franz Ludwig
Etter en kort tid forlot de leiren men like før avreisen kom onkel Franz Ludwig, bestemors søster og en sykepleier til Røde Kors sammen med en venn. De tok dem raskt fra Bad Sachs. Franz Ludwig husker redsel og hastig avgang:


På den tiden var alle redd for hvor langt russerne skulle nå eller om de ville nå Bad Sachsa. Russerne var synonym for terror. Omtalen av russerne var absolutt terror blant alle tyskerne, selv i min alder. Vi følte oss trygge med amerikanerne


Selv om Stauffenbergs var en velstående og familie var i perioden etter krigen vanskelig for dem. «Vi levde absolutt ikke komfortabelt innrømmer Franz Ludwig. Men i forhold til skjebnen som møtte mange andre hadde vi stor flaks.
I en alder av tretten ble alle Stauffenberg-barna sendt til en kostskole nær bodensjøen i Sveits. Franz Ludwig bodde der til slutteksamen i 1958 som tilsvarer uteksaminering fra videregående skole. Han hadde hørt om faren sin på skolen men jeg lærte ikke noe nytt om ham.
I 1958, i en alder av tjue år kom Franz Ludwig inn på Universitetet i Erlangen. Han ble ikke tatt inn i hæren på grunn av hørselstap i høyre øre på grunn av sin sykdom under krigen. Han studerte lov og historie på tre universiteter. Han tok sin første eksamen i 1962, og i 1965 giftet han seg og i 1966 fekk han den endelige advokateksamenen. I 1972 ble den 34 år gamle Franz Ludwig von Stauffenberg valgt til Bundestag som han var medlem i de neste tolv årene, og da flyttet han til Europaparlamentet.
Hans eldste bror tjennte i hæren med rang av Brigade General tidligere tjente han som tysk militær i London. Den andre broren er en vellykket forretningsmann. Den yngre søsteren ble gift og fødte en datter hun døde av leukemi i 1966. Den yngste søsteren giftet seg med en sveitsisk advokat og bor i Zürich med fire barn.

Pressematerialer
Ovenstående tekst ble opprinnelig publisert i boken av Gerald Posner «Hitlers barn.»
Gerald Posner – en amerikansk etterforskningsjournalist som arbeider med historiske forbrytelser og forbrytelser. Forfatter av et dusin bøker, inkludert «Hitlers barn», som i 2019 ble publisert på polsk av forlaget Znak Horyzont.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zamach-na-hitlera-w-wilczym-szancu-jak-wygladala-zemsta-dyktatora-iii-rzeszy/ksx7nc7

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: