Jeg blir behandlet for depresjon: Smill til meg hvis du møter meg, ikke døm meg, vær så snill ikke gi meg råd bare vær deg selv.

FAKT24.PL En tidligere idrettsutøver sliter med depresjon. Han ber om støtte i går kl 21:05
Jeg blir behandlet for depresjon, ikke døm meg»

Marek Plawgo, to-ganger bronsemedalje i verdensmesterskapet og sølvmedalje i Europamesterskapet viste stor mot da han bekjente at han lider av depresjon. Det jeg gjorde på banen foran tusenvis av fans: Hva kan være mer stressende i det normale livet? Det viste seg at disse utfordringene ikke er noe i forhold til det som ventet på meg senere, skrev den tidligere idrettsutøveren på Twitter.


Marek Plawgo vant medaljer på 400 meter hekk. I 2006 vant utøveren fra Ruda Śląska tittelen i Europa, og et år senere ble han bronsemedalist to ganger i VM. Tallrike skader tvunget løpere til å avslutte sin karriere i 2013.

Marek skjuler ikke at livet som en idrettspensjonist viste seg å være en større utfordring enn stresset som er forbundet med deltagelse i konkurranser.

På torsdag publiserte Marek Plawgo et følelsesmessig innlegg på Twitter, der han rapporterte at han sliter med depresjon.

Jeg har blitt behandlet for depresjon i flere måneder. En sykdom som jeg ikke hadde våget å nevne tidlegere. Tross alt var det meningen at sykdommen skulle være midlertidig. Jeg måtte være som vanlig, jeg måtte bevise at ingenting ville ta meg ned. Jeg visste ikke at det kunne bryte ut slik. Det jeg har bygget opp så solidt gjennom årene har forsvunnet. Det krasjet under press av suksessive feil, stress og andre sterke faktorer. skrev Marek Plawgo.

Jeg hadde en ide om at hvis jeg gjorde det bra med tusenvis av mennesker på tribunene, noen hundre tusen foran TV-en, fanst det ingen stressende situasjoner der jeg ikke kunne klare og takle. Siden jeg gjorde det bra i disse situasjonene hva kan være mer stressende i et normalt liv? Det viste seg at disse utfordringene ikke er noe i forhold til det som ventet på meg senere sier Marek

Marek Plawgo bestemte seg for å snakke offentlig om sitt problem fordi – som han understreket – «Jeg er ikke den eneste i dette landet, vi er mange.

«Noen ganger ser jeg solen , noen ganger gleder som jeg ikke har følt på måneder tunnelen har et svakt lys, men det er fortsatt en lang vei å gå, fordi dette mørket fortsatt påvirker meg og dominerer på svakere dager «- skrev han.

Marek Plawgo ber om støtte i kampen mot sykdommen.

«Smil til meg, hvis du møter meg, ikke døm meg, vær så snill, ikke gi meg råd. Bare vær deg selv.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/byly-sportowiec-walczy-z-depresja-prosi-o-wsparcie/6gmfewk#slajd-1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: