En kveld kom en bil til huset hvor eg bodde med min kone. Bare medlemmer av politbyrået i sentralkomiteen var på reise i slike kjøretøyer. En offiser gikk av og fortalte meg at kamerat Stalin inviterte til sin dacha .

  • Hemmeligheter i General Sierovs sin koffert. Barnebarnet publiserer sensasjonelle dagbøker

2. mai, 15:07

Publisert av barnebarnet i 2017 i Russland

Tjueåtte år etter Ivan Sierovs død er dagbøkene et oppvarmet diskusjonemne blant historikere og media. Utgivelsen av en slik publikasjon er et spesielt tilfelle fordi aldri tidligere har slikt fra spesialtjenester blitt kringkastet.

Ivan Serov

Ivan Serov 

  • General Sierov gøymte sine tidsskrifter og personlige dokumenter i veggen til sommerhuset.
  • I 2012 ble generalens hjem arvet av datteren Wiera. Under renoveringen i garasjen kom to kofferter til syne. I stedet for verdisaker var det notatbøker og hauger av typeskrifter. Det viste seg det var ekte verdisaker av noen som ønsker å danne et objektiv mening om den s sovjetiske fortiden

Bare i Fakt24 fra REA SJ

Forlaget publiserer-fragmenter av boken «Hemmeligheteri General Sierovs koffert av KGBs første leder 1939-1964 . Dette er den eneste tilgjengelige personlige kontoen til generalsekretæren til Sovjetunionens spesielle tjenester – en av de mørkeste kapitlene i det 20. århundre.

Middag med Stalin

Tiden går fort . Sommeren forsvinner . Jeg tilbrakte en ferie i Sochi for første gang på 9 år.

Jeg hadde et interessant øyeblikk der.

En kveld kom en bil til huset hvor eg bodde med min kone. Bare medlemmer av politbyrået i sentralkomiteen var på reise i slike kjøretøyer. En offiser gikk av og fortalte meg at kamerat Stalin inviterte til sin dacha . Siden jeg ikke tok min uniformen med på ferie gikk jeg i en dress.

Da vi kom inn i åsen der dacha befant seg møtte eg Poskribishev og vi gikk til verandaen der Stalin, Malenkov, Molotov, Beria, Mikoyan og Bulganin var.

Etter velkomsten sa Stalin: Vi har innvolvert deg i denne saken fordi Professor Tank fra den vestlige seksjon foreslo din tjenester innen utviklingen av luftfart og missilindustrien i Sovjetunionen. Han kan jobbe for oss på en 2-3 års kontrakt. Hva tror du?

Etter uttrykket til de tilstedeværende forsto jeg at de allerede har avgjort dette problemet og min mening er bare proforma.

Jeg uttrykke min begrunnede mening med at han vil jobbe med oss ​​de to årene og vil bli kjent med vår militære produksjon og han vil reise tilbake og alt vil gå tilbake til amerikanerne. Stalin ville igjen ikke la meg fullføre. Han sa: Til helvete med ham!

Jeg var glad for at våre meninger overlappet og Politbirådstmedlemmene så på meg litt reservert. Jeg hørte i tilstøtende rom at Stalin snakket om Sokolowski. Serov mener professor Tank er overflødig for oss deretter til kalte han Chruniczow og gjentok: Vi anbefalte Sierów og bestemte oss for ikke å ta Tanka.»

Organisasjon av landbruket på Krim og Kaukasus

Stalin kom tilbake til verandaen og spurte hva jeg gjorde i Sochi utenom å hvile. Jeg svarte at jeg besøkte institusjoner underlagt innenriksdepartementet.

Mikoyan begynte snart å dele sine ideer for å organisere landbruket på Krim og Kaukasus, spesielt for å øke utbyttet av frukt og grønnsaker. Han foreslo spesielt å bruke tyske og italienske krigsfanger som kunne gjøre slike ting.

Stalin visste tilsynelatende at i Instituttdepartementets strukturer også overvåket i Jutry Camps og han spurte straks om emnet som Mikojan nevnte.

Etter en kort overveielse stilte jeg spørsmålet om å bringe disse fangene til Krim eller Kaukasus – etter to år vil vi bli tvunget til å sende dem hjem, det vil si alt til de amerikanske og britiske myndigheter

Sjefen, som vendte seg til Mikoyan sa: «Jeg tror kamerat Sierow har rett.» Anastas Ivanovich var enige med det .

Etter å ha diskutert andre saker begynte de sammenkomne å reise seg fra sine stoler . Jeg tok hatten min med sikte på å si farvel, fordi klokken var 22:00. Stalin snudde seg til meg: Vil du ikke spise middag med oss?».

Hvilken middag klokken 22.00? –

Poskrycheshev plukket opp min hatt og pekte på rommet. Du kan vaske hendene dine der.»

Flere og flere toasts

Vi flyttet oss til spisestuen, der var dekket bord med hors d’oeuvres og suppe.. Ved bordet spurte kamerat Stalin: «Hva skal vi drikke? Jeg foreslår en ung vin «Majjari . «

Alle ble fort enige og Stalin personlig begynte å skjenke drinker i store kopper,

Fordi jeg ikke hadde erfaring med drikking ble jeg svimmel etter den første koppen og begynte å drikke mineralvann også fordi skål ble stadig mer og hyppigere.

Jeg fikk mageoppblåsthet fra varmen i rommet og tilsynelatende fra den unge vinen, men jeg holdt meg .

På slutten av måltidet gjorde jeg min dumhet – Stalin plukket opp en flaske raspberry drink og begynte å gi det til alle, og sa at vodka ville smelte den unge vinen i magen og oppdatere sinnet. Da han nærmet meg dekket jeg glasset mitt med hånden min.

Han så på meg sint og sa: Er du redd for at vi skal forgifte deg?

Jeg innså at jeg hadde begått ikke-taktikk, i tillegg satt eg ved siden av Bułganin som ga meg et slag mot siden.

Vi reiste fra fra bordet klokka 0400 Jeg hørte Stalins stemme om og gå til verandaen for frukt og vin? «

Jeg ble overrasket . Hvem har nok styrke til å spise og drikke? –

Heldigvis Malenkov ga informasjon om resultatene fra kornkampanjen, hvorpå Molotov og andre begynte å rapportere sine problemer bare for å frata Stalin fra ideen om å fortsette festen. Etter 10 minutter sa vi farvel og gikk

Stalin trykket på knappen i veggen

Jeg var imponert over møtets enkelhet og uforstyrret atmosfære, mangel på utenforstående og prinsippet om selvbetjening for alle inviterte. Etter appetittvekkerne kom Stalin først til skålen med suppen og sa: «Hvem vil ha suppe jeg inviterer . Han fylte en tallerken,og vi fulgte hans eksempel.

Etter det første måltidet trykket han på en knapp i veggen. En jente kom inn og sa hva hun ville gi til middag , hun annonserte at hun i dag tilbyr kokt eller stekt ørret.

Beria sa den smaker bedre stekt hvor Stalin reagerte på en bestemt måte: «Gi alle stekt og ingen til Beria .Jenta hadde selvfølgelig også kokt fisk.

På vei tilbake kom jeg inn i en bil med Molotov. Snart foreslo Wiaczesław Michajłowicz en tur. Vi gikk side om side sammen med Mikojan, Molotov og Bułganin.

Jeg hørte Molotov si at Malenkov og Beria jobber sammen og støtter hverandre. Mikojan derimot opptrer ikke på denne måten .Da skjønte han tydeligvis at det var uhyggelig med diskusjoner om dette emnet i mitt nærvær og ropte til Mikojan for å bli med oss.

Igjen ble jeg overbevist om at medlemmer av politibyrået konkurrerte med hverandre som Stalins favoriter.

Jeg likte det ikke veldig mye. Jeg snakker ikke lenger om eksemplene som ble gitt tidligere, da alles oppmerksomhet eller forslag ble nikket samtidig, til tross for skade på statens interesser. Da det viste seg at avgjørelsen tatt av de nikkende viste seg å være feil begynte søket etter skyldige medlemmer av politbyrået.

***

Hovedkvarteret kommer fra Fakt24s redaksjonskontor. Den polske premieren av boka finner sted 23. mai.

***

Ivan Sierow –en av de mest glødende stalinistiske generaler, den første leder av KGB, leder av Main Direktoratet for Intelligence av generalstaben av Sovjetunionen (GRU), en favoritt av Stalin og Khrusjtsjov venn – var berømt for nådeløs effektivitet å utføre ordre. Det var han som ledet deportering av – volgatyskere, kalmyker, tsjetsjenere, Krim tatarer.  Han var ansvarlig for rensing okkupert Sovjetisk territorier som Baltikum, Polen, Tyskland, Hviterussland, Ukraina, Romania, etableringen av de første filtreringsleirer for krigsfanger, samt ferdigstillelse av Canal Volga-Don på bekostning av livet til tusenvis av fanger og undertrykkelse i det ungarske opprøret i 1956. Han vart anklaget for disse forbrytelsene forsvarte seg og hevder at «vi [offiserene, generalene] har gjennomført dette vedtaket.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/tajemnice-walizki-generala-sierowa-wnuczka-zbrodniarza-publikuje-sensacyjne-dzienniki/bxjh76z

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: