Tesco i store problemer .Flere tusen mister jobben.

Vis / skjul søkemotoren

Nok en bølge av oppsigelser på Tesco. 2000 mennesker må gå.

  •  i går 13:10
  • 81 465

Tesco Polska, er i store problemer opptil 2154 personer mister jobben. Dette er nok et kutt med jobber i den polske filialen av Tesco siste månedene.

  • Tesco har informert fagforeningene .
  • Stenge fire store supermarkedene
  • Tesco i første kvartal av regnskapsåret 2019/2020 i Sentral-Europa falt med 7,9 prosent.

I følge fagforeningene vil opptil 1923 personer ansatt i grunnleggende stillinger og opptil 231 personer som jobber i lederstillinger miste jobben -. Vi vil tilstrebe å minimere dette antallet – opplyser pressekontoret for Business Insider Polska Tesco Polska.

Årsaken til  nedleggelsen av fire store Tesco-supermaked: i Rzeszów, Żary, Gliwice (CH Europa Centralna) og Tychy . Tre av disse butikkene skal selges, (i tilfelle en butikk i Gliwice, vil en leieavtale bli sagt opp). .

– Ansatte underlagt kollektive oppsigelser vil bli tilbudt så langt det er mulig en jobb annen stilling eller i andre enheter i selskapet – heter det i meldingen som er sendt til fagforeninger. 

Alle ansatte som omfattes av den kollektive oppsigelsesprosessen, vil bli tilbudt støtte i form av pakker og informasjons- og rådgivningsmøter eller telefonrådgivning. De ansatte har også rett til sluttvederlag i samsvar med loven. Oppsigelsesprosessen skal finne sted fra 22. august til 31. oktober.

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/zwolnienia-grupowe-w-tesco-sierpien-2019/ym4wfx9

De forrige oppsigels omfattet 1400 personer og ble avsluttet i slutten av juli. De var resultatet av å stenge fire ulønnsomme butikker  I tillegg til avvikling og salg av utvalgte butikker kunngjorde Tesco denne uken at andre butikker kommer til å redusere  antallet produkter som tilbys

I årevis har Tesco registrert svake økonomiske resultater i polen . I første kvartal av regnskapsåret 2019/2020 falt selskapets salgsinntekter i regionen som dekker Polen, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn med hele 7,9 prosent.. De siste årene har Tesco stengt over 100 butikker i Polen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: