Bildet under kjenner hele verden. Du kan se tyskere bryte den polske grensebarrieren. Enkelt manipulasjon

  • Hvor begynte 2. verdenskrig egentlig? Ikke Westerplatte, men Wieluń, Jeziorki, Tarnów?

2019-09-01 00:01 Det er bare enkelt manipulasjon. Tyskland løy for hele verden!

Bildet over kjenner hele verden. Du kan se tyskere bryte den polske grensebarrieren. Dette skulle skje 1. september, kort tid etter invasjonen i Polen. Men egentlig ble bilde tatt av førkrigsfotograf Hans Sonnke fra Gdansk… 14. september! Situasjonen ble iscenesatt og politimenn i Gdańsk bryter barrieren i stedet for Wehrmacht-soldater

Hvor ble det første skuddet som startet verden et hav av lidelse og millioner av ofre? Historikere pekte på Westerplatte i lærebøkene. Men er en sikker på at denne lille plassen på den polske kysten ble det første angrepet av Tyskland? Eller kanskje er det Jeziorki, Wieluń eller Tarnów? Det er ingen enighet mellom forskere.

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/gdzie-naprawde-zaczela-sie-ii-wojna-swiatowa-nie-westerplatte-a-wielun-jeziorki/xb86477#slajd-2

Hvis ikke der, hvor startet det? Det antas at andre verdenskrig brøt ut 1. september kl 4.45, da de første salve i Westerplatte falt fra slagskipet Schleswig-Holstein. Major Henryk Sucharski og kaptein Franciszek Dąbrowski og to hundre soldater forsvarte denne plassen i 7 dager. 15 soldater døde , 50 ble såret. Tyskland: 400 drept og såret. 

Skuddene ble allerede avfyrt klokken 01:00

Da forskere gravde i Luftwaffe sine rapporter oppdaget de at Wieluń i Łódź ble bombet så tidlig som 4.40 – 5 minutter før Westerplatte! Tyske Junkers 87B-piloter viste skremmende grusomhet. Rundt 2000 innbyggere ble drept … Etter å ha kommet inn i byen, begravde okkupantene ofrene i massegraver, så det er umulig å bestemme nøyaktig antall ofre.

Imidlertid hadde skudd allerede blitt avfyrt noen timer tidligere … i Jeziorekach nær Chodzież, hvor en 38 år gammel reservekorporal Piotr Konieczka ble rammet som et ledd i å styrke grensemannskapet. 1. september kl 1.20 på tysk side avfyrte en pistol. Det var et signal . Bevæpnet til tennene, angrep de grensevaktene i Jeziorek. Polakker etter omtrent 20 minutters kamp måtte trekke seg fra anlegget. Korporal Konieczka ble såret på stedet. Da tyskerne invaderte bygningen, avsluttet de den med drap. Dette var det første offeret i september.

i Tarnów

Men provokasjoner rettet mot polakker begynte allerede i august. 31. august døde Franciszek Honiok († 43 år gammel), en polsk silesier fra landsbyen Łubie i nær Pyskowice, omtrent 15 km fra Gliwice, rett utenfor den polsk-tyske grensen. Dagen før ble han stoppet av Gestapo – at han var en schlesisk opprør kjent for sine pro-polske sympatier … Den virkelige grunnen var en annen. På Hitlers ordre forberedte SS-Gruppenführer Reinhard Heydrich «Operasjon Himmler». Heydrich og Himmler foreslo nesten 200 skin angrep på tyske grenseanlegg. Dette ga Hitler et argument for å invadere Polen. Handlingen var så hemmelig at det ikke ble gitt noen pålegg skriftlig! Blant målene var radiostasjonen i Gliwice.

31.08 rundt 20 SS-menn i sivile klær løp inn på stasjonen. Påståtte polakker bandt og fengslet 4 tyskere som jobbet der – en vakt og tre ansatte som opererte senderen. Så leverte de Honiok beruset til radiostasjonen og skjøt ham i hodet. Liket skulle bli krangelargumentet om at polakker hadde angrepet fredelige tyskere.

Og hvor falt det første polske blodet? 28. august kl Klokka 23.18 ble Tarnów-stasjonen rystet av en eksplosjon av bomber i kofferter. 20 mennesker ble drept. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: