Polen har en fin tradisjon med å hedre idrettstjerner som gikk bort siste 12 måneder her fra nov.2015 til okt.2016

Artikler Langrenn

Snitch

Det er en lang tradisjon i landet vårt å huske kjente menneskene som gikk bort de siste 12 månedene . Vi vil også huske de som skapte vintersportens glede. Vi kan ikke skrive om alle, men vi omfavner alle med minnet vårt.

Veikko Heinonen (født 4. oktober 1934 i Lahti, død 4. november 2015) –   Finsk hopper fra Lahti. Som 17-åring ble han nasjonalmester for første gang. Året etter klarte han å forsvare tittelen. Hans største prestasjon var å vinne sølv ved verdensmesterskapet i Falun i 1954. Finen betraktet imidlertid seieren i Kulm som sin største seier i 1956, hvor han etter en lang pause på grunn av dårlige forhold klarte å gjøre det beste hoppet i konkurransen.

Juhani Ruotsalainen (født 1. april 1948 i Iisalmi, død 17. november 2015) – Finsk skihopper . I 1972 verdensmesterskapet i Planica-flyvninger som allerede i trening oppnådde et svimlende langt hopp på 162 meter økte rekorden med 23 meter. I konkurransen endte han til slutt på fjerdeplass. Han var på landslaget fram til midten av syttitallet.

Alexander Orekhov (født 24. mars 1999, døde 2. februar 2016) –  kaptein i hockeyklubben Metallurg Novokuznetsk. En hockeyspiller som kom til sykehuset i midten av januar etter at en puck traff nakken hans. Inntil dagen for hans død ble han holdt i koma, men han kunne dessverre ikke reddes. Han ble bare 17 år gammel.

Wiesław Dygoń – (født i 1957 i Karpacz, døde 25. februar 2016) –  I ungdommen i årene 1965-81 trente han skihopping. Hans beste resultat var sjetteplassen i de polske juniormesterskapene, 

Martin Lundström (født 30. mai 1918 i Tvärliden, død 30. juni 2016 i Umeå) – svensk tre ganger olympisk medaljevinner og gullmedaljevinner og verdensmester. Etter slutten av karrieren utførte han viktige funksjoner i nærmiljøet. I 17 år var han også president i IFK Umeå Skiklub.

Matilda Rapaport (født 29. januar 1986 i Stockholm, døde 18. juli 2016) –  Svensk skiløper.  Hun hadde mange utforkjøringer i verdens tøffeste skibakker. 

Harald Grønningen (født 9. oktober 1934 i Lensvik, død 26. august 2016 der) – Norsk skiløper, fem ganger OL-medalje og to-gangs VM-medaljevinner I karrieren finner vi også en polsk tråd. Harald vant sin eneste individuelle verdensmesterskapsmedalje i 1962 i Zakopane  sølv på 50 km, ni gang norgesmesteren og ble tildelt Holmenkollen-medaljen  Skiløperen var populær i Norge helt fram til slutten av sine dager. Han hadde alltid gode forhold til unge løpere. .

Berit Mørdre Lammedal (født 16. april 1940 i Nes, død 23. august 2016) – Norsk skiløper tre ganger olympisk medaljevinner.  Verdensmesterskapet i Oslo (i 1966) i stafetten vant hun sølv. I 1971 ble hun tildelt Holmenkollen-medaljen. – Berit var et stort forbilde for en hel generasjon kvinner på ski, hun ga Norge den første olympiske gullmedaljen i kvinneløp i 1968 – husket av norske supportere

Matti Pulli (født 8. september 1933, død 24. september 2016)  – i over 50 år var han assosiert med skihopping. Takket være ham vant Nykaenen fire OL-gull, han jobbet også med Jari Puikkonen, Toni Nieminen og også Janne Ahonen. Matti Pulli .Han haddehatt Parkinson i flere år.

Robert Brunner (død 21. september 2016, bodde 64 år) – Østerriksk skitrener. Han behandlet også PR-spørsmål, kontakt med media i Østerrike. På begynnelsen av det andre tiåret kom han tilbake som trenner. Han vart ansatt av italienere.

Quentin Blondeau (født 1991, død 8. oktober 2016)  – han var ansvarlig for å forberede ski til det franske laget i den nordiske kombinasjonen. Han var en delaktig for suksessen til laget i Falun. Han døde av skader etter å ha falt fra et stillas.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: