Skoler, barnehager og arbeidsplasser ble stengt i byen, og innbyggerne ble rådet til å lukke vinduene sine og være hjemme. Det ble gitt en advarsel mot å spise grønnsaker og frukt fra deres egne avlinger og en appell til sikre vannkilder. Luftkvalitetsstandardene er blitt overskredet minst 4 ganger.

Gamle dekk ved fabrikken Ecologice og Alytus, bare 60 kilometer nær den polske grensen, brant i et område på over 2000 kvadratmeter. For tiden brenner brannen ut.

Skoler, barnehager og arbeidsplasser ble stengt i byen, og innbyggerne ble rådet til å lukke vinduene sine og være hjemme. Det ble gitt en advarsel mot å spise grønnsaker og frukt fra deres egne avlinger og en appell til sikre vannkilder. Luftkvalitetsstandardene er blitt overskredet minst 4 ganger.

Det er allerede kjent at Ecologica ikke overholdt retningslinjene for inspeksjon, som for et år siden viste mange uregelmessigheter i anlegget. Dekkene ble lagret feil og mer ble samlet inn enn tillatelsene tillot. Ecologica var praktisk talt en monopolist på det store dekkgjenvinningsmarkedet i Baltikum.

Litauens miljøvernminister ba allerede lørdag den polske motparten om hjelp til å overvåke situasjonen, fordi det litauiske miljødirektoratets mobillaboratorium viste seg å være utilstrekkelig til å måle utslipp av miljøgifter. To lag for mobil måling av forurensning fra Olsztyn og Krakow dro til stedet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: