Fiskere slår alarm! . De er syke og forvrengte. De er dekket med magesår, de har brent vev, og noen mangler øyne

2019-11-25 06:00

Fiskerne fra Puckbukta er livredde. «Vi fisker mutanter»!

Fiskere slår alarm! . De er syke og forvrengte. De er dekket med magesår, de har brent vev, og noen mangler øyne. Hva kan være årsaken til dette?

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/rybacy-z-zatoki-puckiej-przerazeni-lowimy-ryby-mutanty/e7ks9kl

– Situasjonen for båter som fisker i Puckbukta har blitt dramatisk – sier Dariusz Felisiak (47 år), en fisker fra Kuźnica. – Torsk har i utgangspunktet vært borte i 7 år, det er ingen sjøørret, antallet flyndre har falt. Fisk som fanges er ofte er ikke egnet til noe. De er avmagret, med synlige sår og magesår – forklarer han.

Miljøvernere har lignende observasjoner

– Vi har flere og flere rapporter om alvorlige fiskeproblemer. Nylig måtte en av fiskerne kaste så mye som 60 prosent av hele fangsten – melder Marcin Buchna, president i foreningen «Vår jord». – Vi mistenker at årsaken til denne katastrofale i bukta kan være en utslipp fra underjordiske gasslagringsanlegg i Mechelinki -. – I prøvene vi tok fra der fant vi livstruende urenheter. Det var kvikksølv,, bly osv.. 

Investeringen startet i 2008, og kloakkutslipp tre år senere. De første klagene fra fiskere fra Kosakowo kommune begynte å strømme på 2012. Situasjonen handler imidlertid ikke bare om fisk. Miljøvernere rapporterer at fugler og seler også er i ferd med å dø. – Våre beregninger viser at siden begynnelsen av investeringen i Mechelinki, har antall død sel som er funnet femdoblet – sier Marcin Buchna.

Se også:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: