Hva er smog og hvordan bekjempe det?

Hva er smog og hvordan bekjempe det?

Smog utgjør en alvorlig trussel mot helse . Gjennom luftveiene trenger skadelig støv kroppen vår, inkludert tungmetaller (f.eks. arsen, nikkel), sot eller benzopyren (som har kreftfremkallende egenskaper). Det er viktig å følge med på luftkvaliteten

Den forurensede luften vi puster kan forårsake smerter i hodet og halsen, øyeirritasjon, allergier, faryngitt, lungebetennelse, bronkitt, kortpustethet, pusteproblemer, astma, problemer med hukommelse og konsentrasjon. Smog fremmer også depresjon og lidelser i nervesystemet. Det er veldig farlig for gravide.

https://lodz.onet.pl/smog-w-polsce-jaka-jakosc-powietrza-stan-zanieczyszczenia/sn5xx5x

Ikke bruk for mye tid utendørs når det er dårlig luft og smog. Fysisk aktivitet (f.eks. Løping), overdreven anstrengelse anbefales ikke. Hvis langvarig utendørs tilstedeværelse er nødvendig, vil en god anti-smog-filtermaske være en god løsning. Inne i bygninger skal imidlertid ikke åpne vinduer. Luftrenseapparater plassert i hjem eller på kontorer blir stadig mer populært.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: