Helsevesenet er i krise, men medisinsk turisme blomstrer. Hvorfor ønsker utlendinger å bli behandlet i Polen?

Publiseringsdato: 06.12.2019, 10:40

medisinsk turisme

MEDISINSK TURISME I POLEN – HVORDAN SAMMENLIGNER VI OSS MED EUROPA?

Hvert år besøker tusenvis av medisinske turister Polen. Gjester fra utlandet gjennomgår både planlagte operasjoner på sykehus og ukes behandling i sanatorier og spa. Det polske markedet for medisinsk turisme er et av de beste i Europa . Grunnen? Først av alt, prisene på tjenester. Tyskland, britisk, norsk og svensker leter etter billigere alternativer til kosmisk dyr kirurgi i vestlige klinikker. De finner dem blant andre hos oss. Medisinsk turisme blir også mer av i Tsjekkia, Ungarn og Tyrkia. India og Thailand er ledende som favorittdestinasjoner for medisinske turister.

https://www.medonet.pl/zdrowie,turystyka-medyczna–obcokrajowcy-chca-leczyc-sie-w-polsce,artykul,1735390.html

– Antallet medisinske turister i Polen kan estimeres på grunnlag av delvise data, for eksempel CSO-data, som gjelder personer som kommer til helsesteder. Vi undersøker også tilbudssiden. Vi vet hvor mange turister som kommer til individuelle klinikker, selv om vi selvfølgelig ikke har data om alle fasiliteter. Basert på slik samlet informasjon, anslår vi at det var 180 000 i Polen i fjor. medisinske turister – forklarer Dr. Anna Białk-Wolf, president i Institute for Research and Development Institute for Medical Tourism.

Dataene inkluderer ikke personer som bruker spa- og velværetjenester. Hvis man vurderte dette som helseturisme, kunne man snakke om et mye større antall besøkende. I tillegg er statistikk ikke helt pålitelig, fordi ikke alle ønsker å skryte av det faktum at de kommer for behandlinger relatert til for eksempel estetisk medisin eller bruker medisinske tjenester som er ulovlige i deres land – akkurat som gjenoppbygging av jomfruhinnen i noen arabiske land.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: